Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

FNV dreigt KLM met acties om cabine-cao

Gepubliceerd op 22 okt 2019 om 10:18 | Views: 1.128 | Onderwerpen: CAO, luchtvaart

Air France-KLM 17:37

10,22 -0,11 (-1,06%)

UTRECHT (AFN) - Vakbond FNV heeft KLM een ultimatum gesteld om met een nieuw cao-voorstel voor cabinepersoneel te komen. Als de luchtvaartmaatschappij dat voor volgende week dinsdag niet heeft gedaan, volgen er acties. Daarbij sluit de bond werkonderbrekingen niet uit.

FNV onderhandelt samen met andere bonden al maanden over een nieuw pakket aan arbeidsvoorwaarden voor cabinemedewerkers. Een week geleden wees een meerderheid bij FNV Cabine een loonbod van KLM af.

De belangrijkste bond voor cabinemedewerkers van de luchtvaartmaatschappij, VNC, voert al langer acties om de eisen in het cao-overleg kracht bij te zetten. Werknemers werken daarbij zo stipt volgens cao-afspraken dat het voor KLM duurder wordt hen te laten overwerken.

De Vereniging van KLM Professionals (VKP) is wel akkoord met het begin deze maand bereikte onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao bij KLM. Bij de vereniging schaarde een overgrote meerderheid van de stemmende leden zich achter het voorstel. De leden van andere bonden moeten zich volgens VKP nog uitspreken. "Er zal een disclaimer worden opgenomen voor het geval er in een ander domein of met een andere bond aanvullende afspraken worden gemaakt", aldus VKP.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Air France-KLM 67% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

CAO

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

luchtvaart

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links