Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Trichet ziet gevaar in belofte lage rente

Gepubliceerd op 22 sep 2013 om 15:06 | Views: 2.762 | Onderwerpen: Jean-Claude Trichet, rente

FRANKFURT (AFN) - Voormalig president van de Europese Centrale Bank Jean-Claude Trichet vindt het gevaarlijk dat centrale banken toezeggen om de rente voor lange tijd laag te houden. De centrale banken lopen daarbij het risico om zichzelf buiten spel te zetten, aldus Trichet in een zondag gepubliceerd interview met het Duitse blad Die Welt.

Trichets opvolger bij de ECB, de Italiaan Mario Draghi, heeft herhaaldelijk gezegd dat de ECB de rente voor langere tijd laag zal houden zonder een termijn te specificeren. De rente staat sinds mei van dit jaar op 0,5 procent. De Federal Reserve houdt de rente in ieder geval tot eind 2014 op het historisch lage niveau van 0 tot 0,25 procent.

De Fransman zei ook dat de kans op een ,,catastrofale crisis'' in Europa momenteel veel lager is dan in mei 2008, augustus 2010 of halverwege 2012 ,,maar het is geen tijd voor zelfvoldaanheid. Er moet nog veel meer gebeuren om er weer bovenop te komen.''

Gerelateerd

Jean-Claude Trichet

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

rente

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
cees70
0
was deze aardige man maar vroeger altijd zo eerlijk tegen ons, hij heeft nu gelijk. de bom komt eraan na max. aex 402!
[verwijderd]
0
Het meest catastrofale aan een catastofale crisis is dat je ze niet aan ziet komen, dat is de betekenis hier van catastrofaal.
Het is de stemming van beleggers in het algemeen welke veel Meer de markt beheerst als voorheen toen centrale banken Meer betekenis hadden.
Een grotere volatitliteit lijkt dan ook logisch.
Dat betekent vervolgens weer een verandering in beleggingspatronen, de trend zal eerder gaan naar korter beleggen als voor de lange termijn beleggen. Dat wordt een gevoelige dreun voor dividend aandelen en fondsen. Beleggers staan Meer sceptisch tegenover banken, beleggers zijn belastingbetalers en krijgen geen Bonus.
Centrale banken, zijn ook banken.
[verwijderd]
0
Hoe komt het toch dat veel van dit soort lieden het "licht" ziet als ze eenmaal hun zeer goed betaalde post hebben verlaten?
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links