Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Trichet ziet gevaar in belofte lage rente

FRANKFURT (AFN) - Voormalig president van de Europese Centrale Bank Jean-Claude Trichet vindt het gevaarlijk dat centrale banken toezeggen om de rente voor lange tijd laag te houden. De centrale banken lopen daarbij het risico om zichzelf buiten spel te zetten, aldus Trichet in een zondag gepubliceerd interview met het Duitse blad Die Welt.

Trichets opvolger bij de ECB, de Italiaan Mario Draghi, heeft herhaaldelijk gezegd dat de ECB de rente voor langere tijd laag zal houden zonder een termijn te specificeren. De rente staat sinds mei van dit jaar op 0,5 procent. De Federal Reserve houdt de rente in ieder geval tot eind 2014 op het historisch lage niveau van 0 tot 0,25 procent.

De Fransman zei ook dat de kans op een ,,catastrofale crisis'' in Europa momenteel veel lager is dan in mei 2008, augustus 2010 of halverwege 2012 ,,maar het is geen tijd voor zelfvoldaanheid. Er moet nog veel meer gebeuren om er weer bovenop te komen.''

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 september 2013 17:14
    Het meest catastrofale aan een catastofale crisis is dat je ze niet aan ziet komen, dat is de betekenis hier van catastrofaal.
    Het is de stemming van beleggers in het algemeen welke veel Meer de markt beheerst als voorheen toen centrale banken Meer betekenis hadden.
    Een grotere volatitliteit lijkt dan ook logisch.
    Dat betekent vervolgens weer een verandering in beleggingspatronen, de trend zal eerder gaan naar korter beleggen als voor de lange termijn beleggen. Dat wordt een gevoelige dreun voor dividend aandelen en fondsen. Beleggers staan Meer sceptisch tegenover banken, beleggers zijn belastingbetalers en krijgen geen Bonus.
    Centrale banken, zijn ook banken.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.