Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Weer een welkome klus voor Seabed'

Gepubliceerd op 21 november 2019 10:00 | Views: 2.595

Fugro 28 feb

7,19 -0,51 (-6,60%)

AMSTERDAM (AFN) - Fugro-onderdeel Seabed Geosolutions heeft weer een welkome opdracht binnengesleept. Volgens kenners van ING is dit goed nieuws omdat het orderboek met betrekking tot de "relatief oude" Abyss-technologie voor volgend jaar nagenoeg leeg was. Het verwerven van nieuwe opdrachten speelt volgens ING een belangrijke rol in het verkoopproces van Seabed.

Seabed ondertekende een intentieverklaring voor een klus in de Golf van Mexico. De werkzaamheden vinden plaats op een diepte van 2000 meter en beginnen ergens in de komende maanden. Het werk duurt drie maanden en in de verklaring is een optie opgenomen voor aanvullende werkzaamheden. ING raamt de som van de klus op 20 miljoen euro.

Gelet op eerdere opdrachten die Seabed binnensleepte, kan het onderdeel naar verwachting positief bijdragen aan de resultaten van Fugro in de eerste jaarhelft van 2020, aldus ING. Nieuwe opdrachten zouden de resultaten in de tweede jaarhelft vooruit kunnen helpen.

Seabed staat momenteel te koop. Fugro verwacht het onderdeel binnen twaalf maanden verkocht te hebben. ING hanteert een koopadvies op Fugro met een koersdoel van 11.00 euro. Het aandeel noteerde donderdag omstreeks 09.45 uur 1,7 procent lager op 8,15 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Fugro 100% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Fugro

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord