Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wirecard laat beschuldiging fraude uitzoeken

Gepubliceerd op 21 okt 2019 om 08:55 | Views: 1.620 | Onderwerpen: fraude

ADYEN NV 14 nov

650,80 +6,40 (+0,99%)

MÜNCHEN (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse betalingsverwerker Wirecard heeft accountantsfirma KPMG opdracht gegeven om onafhankelijk onderzoek te doen naar beschuldigingen van boekhoudfraude. Financial Times zette vorige week documenten van het bedrijf online waaruit volgens de zakenkrant zou blijken dat Wirecard cijfers over winst en omzet op frauduleuze wijze heeft opgekrikt.

Wirecard ontkende de boekhoudfraude vorige week al stellig maar wilde toen nog geen onafhankelijk onderzoek. Nu kiest het bedrijf daar wel voor, in de hoop dat een onafhankelijk onderzoek het bedrijf zal vrijpleiten.

De verdenkingen van gesjoemel draaien om een partnerbedrijf van Wirecard, Al Alam uit Dubai, dat volgens cijfers goed was voor de verwerking van honderden miljoenen dollars voor klanten en de helft van het operationele resultaat van Wirecard in 2016. Volgens FT is het twijfelachtig dat Al Alam inderdaad zo veel werk verrichte voor Wirecard, omdat veel bedrijven die als klant werden opgegeven nooit van de onderneming zouden hebben gehoord.

Wirecard beschuldigde journalisten van FT er eerder van onder een hoedje te spelen met beleggers die speculeren op een koersdaling. De krant berichtte toen over onregelmatigheden in de boekhouding bij een dochteronderneming in Singapore.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
ADYEN NV

Gerelateerd

fraude

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ADYEN NV

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
FlashHenk
0
Wel een beetje vreemd dat hij zelf bij KPMG heeft gewerkt vroeger. Dan gaan z'n oude vriendjes nu zijn boeken controleren. Jaja.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links