Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

'Vopak met outlook voorzichtig over Azië'

AMSTERDAM (AFN) - Vopak is voorzichtig gestemd over Azië, vooral vanwege de afzwakkende Chinese economie. Deze voorzichtigheid wordt weerspiegeld in de winstverwachting van het tankopslagbedrijf. Dat schrijven analisten in een reactie op de cijfers die vrijdag naar buiten kwamen.

Vopak gaf aan dat het bedrijfsresultaat (ebitda) in de tweede helft van dit jaar niet hoger zal uitvallen dan in de eerste helft. De winstverwachting voor het gehele jaar werd echter wel gehandhaafd. Vopak stelde dat de Aziatische activiteiten minder zullen bijdragen in de tweede helft vanwege China, de meer uitdagende marktomstandigheden en het effect van desinvesteringen.

Volgens Rabobank waren de resultaten redelijk in lijn met de verwachtingen. Bij KBC Securities kwamen de cijfers iets lager uit dan verwacht. Rabo heeft een buy-advies en KBC een reduce-advies voor Vopak.

Kepler Cheuvreux stelde dat de resultaten en vooruitzichten iets onder de consensus uitkomen. Het advies is reduce. Ook ING meldde dat de cijfers iets aan de zwakke kant waren. ING heeft een hold-advies. De voorzichtige woorden van Vopak over Azië vielen niet in goede aarde bij beleggers. Het aandeel ging om 09.40 uur 14,6 procent omlaag naar 38,36 euro. Daarmee was Vopak de grootste daler in de AEX-index.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust kopen verkopen
Vopak kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.