Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Goudprijs voorbij 1400 dollar

Gepubliceerd op 21 juni 2019 08:17 | Views: 4.054

EUR/USD 09:33

1,09 +0,01 (+0,51%)

Gold World Spot (USD) 09:33

1.649,02 +8,07 (+0,49%)

SINGAPORE (AFN/BLOOMBERG) - De goudprijs heeft de grens van 1400 dollar doorbroken, waarmee de prijs van het edelmetaal het hoogste niveau sinds augustus 2013 heeft bereikt. Voor een troy ounce goud (31,1 gram) moest op de termijnmarkt in Singapore 1406 dollar betaald worden.

De prijs van goud wordt aangejaagd door de politieke spanningen rond Iran en de mogelijkheid van een renteverlaging door de Federal Reserve. Beleggers zoeken vaker veilige geachte bestemmingen zoals goud op tijdens onrustige tijden op de financiële markten. De Amerikaanse president Donald Trump zou een geplande aanval op Iran hebben afgeblazen.

De Fed heeft gezegd dat de economische onzekerheden zijn toegenomen en dat gepast zal worden opgetreden om de groei te ondersteunen. De dollar zwakte af na het rentebesluit. Daardoor wordt het voor beleggers met andere valuta goedkoper om goud te kopen, wat de prijs aanjaagt.

Kenners denken dat de goudprijs nog verder kan gaan stijgen door losser monetair beleid van centrale banken. In september 2011 bereikte de goudprijs het hoogste niveau ooit met meer dan 1900 dollar. Toen was er ook grote onzekerheid op de financiële markten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
EUR/USD 75% zegt kopen 4 stemmen
Gold World Spot (USD) 75% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

EUR/USD

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Gold World Spot (USD)

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Formule1-Fan
0
uiteraard even in de nacht mooi short goedkoop uit tikken dta niemand meer onder de 1 kan kopen alleen ver boven de 2 dus naairj is dit.
zo spelen ze het steeds met alles, als wij dicht zijn alles mooi gam doen dan ik, wij duur terug kopen, net als met kerstmis, wij dicht us mooi gebruik maken van gam doen alles door stop knallen en wij dik betalen daarna en je zag wij boot missen.
simidoc
0
Grote melkmuil Trump blaast op nippertje aanval op Iran af.Goudprijs terug naar af.
-EriC-
0
quote:

simidoc schreef op 21 juni 2019 09:02:


Grote melkmuil Trump blaast op nippertje aanval op Iran af.Goudprijs terug naar af.


Je zou toch president zijn en ook nog een paar aandeeltjes hebben :-)
Best praktisch.
svenhedin
0
Liever een gematigde stijging van de goudprijs op basis van de waarde van de dollar dan een snelle stijging op basis van oorlog met Iran.
De koers van 1400 en hoger komt er toch wel.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord