Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Zeer slecht jaar voor transportsector

ZOETERMEER (AFN) - Voor de transportsector is 2012 een erg slecht jaar geweest. Het aantal faillissementen ging met 30 procent omhoog vergeleken met 2011 en de omzet en winst daalden. Dat heeft brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) donderdag bekendgemaakt.

In 2012 gingen 218 bedrijven in de sector op de fles, in 2011 waren dat er 168. De omzet is gemiddeld met 3,7 procent gedaald. Slechts de helft van alle bedrijven in de sector maakte het afgelopen jaar winst. Maar een op de vier bedrijven spreekt over een goed jaar.

Vooral het bouwvervoer heeft het moeilijk. Die tak neemt zo'n 25 procent van het transport op de Nederlandse wegen voor zijn rekening. De slechte resultaten in de transportsector hebben volgens TLN vooral te maken met het lage consumentenvertrouwen en lage vrachtprijzen.

Orderportefeuille

Volgens TLN is de orderportefeuille van de transportsector nog nooit zo slecht gevuld geweest. Zo'n 45 procent van de bedrijven zegt niet genoeg opdrachten te krijgen. Dat percentage is sinds de eerste keer dat daar begin 2009 naar is gevraagd niet zo hoog geweest.

Veel ondernemers houden dan ook rekening met nog een slecht jaar. Vooral wegvervoerders zien het somber in: 36 procent verwacht dat 2013 wederom moeilijk wordt. Van alle bedrijven denkt slechts 11 procent dat dit jaar gunstig uitvalt. Dat zijn vooral de ondernemers die 2012 ook positief hebben afgesloten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links