Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Arcadis ziet tekenen van verbetering

ARNHEM (AFN) - Arcadis ziet ,,betekenisvolle'' tekenen van verbetering in grote delen van het bedrijf. Dat liet interim-topman Renier Vree donderdag weten in een tussentijds handelbericht over het eerste kwartaal. Daaruit bleek wel dat de financiële resultaten nog altijd onder druk staan.

De bruto-omzet kwam in de eerste drie maanden van 2017 uit op 818 miljoen euro. Dat is 3 procent minder dan een jaar eerder. Het operationeel resultaat (ebita) daalde met 9 procent op jaarbasis naar 47 miljoen euro. Dat is wel hoger dan in de afgelopen drie kwartalen.

Arcadis maakte verder melding van een sterke orderontvangst. De werkvoorraad vertegenwoordigde aan het einde van het kwartaal een waarde van 2,3 miljard euro, goed voor elf maanden omzet.

Tij keren

Vree nam in oktober het stokje over van Neil McArthur. Die vertrok met ruzie na een reeks tegenvallende resultaten. Vorige maand werd Peter Oosterveer voorgesteld als zijn definitieve opvolger. Zijn benoeming staat op de rol bij de aandeelhoudersvergadering van volgende week.

Sinds afgelopen najaar is volgens de interim-topman hard gewerkt om het tij te keren. Dat heeft geleid tot een groei van de orderportefeuille in Noord-Amerika, het Verenigd Koninkrijk, Europa en Australië. Daarnaast is het bedrijfsmodel vereenvoudigd en zijn structurele besparingen doorgevoerd.

De vooruitzichten voor heel 2017 zijn niet gewijzigd. Arcadis blijft over het algemeen positief gestemd. Het bedrijf denkt dat de stijgende olieprijzen bijdragen aan een verbetering van de omstandigheden in dat segment. Bovendien worden in veel landen de investeringen in infrastructuur opgevoerd. Over de ontwikkelingen in Brazilië, het Midden-Oosten en delen van Azië is Arcadis minder optimistisch.

Lees over dit aandeel ook

  1. 08:20 Dubbeltje op zijn kant voor AEX op drukke cijferdag 1
  2. 04 apr Koersdoel gehaald: is Arcadis nog koopwaardig na +60%?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Arcadis

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 mei 2017 19:24
    De vooruitzichten voor heel 2017 zijn niet gewijzigd. Arcadis blijft over het algemeen positief gestemd. Het bedrijf denkt dat de stijgende olieprijzen bijdragen aan een verbetering van de omstandigheden in dat segment. Bovendien worden in veel landen de investeringen in infrastructuur opgevoerd. Over de ontwikkelingen in Brazilië, het Midden-Oosten en delen van Azië is Arcadis minder optimistisch. Arcadis zit in een opgaande lijn en het lijkt of dat het lek boven is.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Arcadis

60,500 29 apr
0,000 0,00%
Premium

Koersdoel gehaald: is Arcadis nog koopwaardig na +60%?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links