Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Chinese economie toont tekenen van herstel'

PEKING (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De Chinese economie vertoont tekenen van herstel. Onder meer wordt er meer geïnvesteerd en groeit de werkgelegenheid. Dat concluderen Chinese topambtenaren zondag tijdens een economisch forum in Peking.

Vice-premier Zhang Gaoli van China zei dat de economie van het land nog altijd onder druk staat maar dat de voortgang ,,stabiel" is.

Beleidsmakers in China hebben herhaaldelijk geprobeerd om handelspartners gerust te stellen en de nervositeit op de financiële markten te beteugelen. Onder meer blijft de overheid de aandelenhandel ondersteunen.

Industriële productie

In de afgelopen twee maanden groeide de industriële productie van China in het zwakste tempo sinds 2008. Tegelijkertijd verminderde de uitstroom van kapitaal uit het land.

Centralebankpresident Zhou Xiaochuan waarschuwde andermaal dat de schulden van Chinese bedrijven te hoog zijn. Veel staatsbedrijven zijn afhankelijk van overheidssteun. Volgens Zhou zouden bedrijven flink moeten snijden in de kosten. Ongeveer een op de drie beursgenoteerde bedrijven in China zou een schuld hebben die minstens drie keer hoger ligt dan het eigen vermogen.

Voor kredietbeoordelaar Moody's waren de oplopende schulden bij bedrijven mede de reden om negatiever te zijn over de vooruitzichten van het land. Moody's stelde dat het vermogen van de staat om schokken op te vangen afneemt. Daarnaast nemen door staatsbemoeienissen in de aandelen- en valutamarkt onzekerheden over de toegezegde hervormingen toe.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 maart 2016 21:30
    "De werkgelegenheid groeit", terwijl er zeer grote massaontslagen in de zware industrie worden aangekondigd en er vrees is voor arbeidsonrust ..... En de extra investeringen worden met verder oplopende kredieten gefinancierd, waarbij het niet uitmaakt of een investering rendeert. Nee, dit verhaal is alleen voor de goedgelovige aandelen/obligatiekopers bestemd.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links