Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Cijfers Besi beter dan verwacht'

Gepubliceerd op 20 februari 2020 10:15 | Views: 5.113

BESI 13:13

61,18 -0,20 (-0,33%)

AMSTERDAM (AFN) - De resultaten van chipdienstverlener BE Semiconductor Industries (Besi) in het vierde kwartaal waren beter dan verwacht. Dat melden analisten van KBC Securities. Zij wijzen wel op de voorzichtigheid van Besi voor het eerste kwartaal door de impact van het nieuwe coronavirus. De onderneming denkt in het lopende kwartaal dezelfde omzet te kunnen behalen als in het vorige kwartaal. Dat kan wel 10 procent hoger of lager uitvallen, afhankelijk van de hoeveelheid schade die de corona-epidemie in de chipmarkt veroorzaakt.

Volgens KBC kwam de omzet hoger uit dan verwacht, met ook een beter dan verwachte brutowinst. KBC stelt dat Besi goed presteert in een geleidelijk aantrekkende chipmarkt. De Belgische bank zegt dat het begrijpelijk is dat de situatie rond het coronavirus voor aanzienlijke onzekerheid zorgt. Zodra die impact afneemt denkt KBC dat de orders en omzet in de tweede helft van dit jaar kunnen herstellen. Het advies voor Besi staat op accumulate, met een koersdoel van 38 euro.

ING meldde dat Besi met solide cijfers naar buiten is gekomen, met een sterke orderontvangst. De onzekerheid door het coronavirus is geen verrassing, gezien het omzetalarm van Apple begin deze week. ING stelt dat de update duidelijke tekenen van herstel laat zien. Het virus is een tijdelijke tegenslag. Het advies voor Besi is buy met een koersdoel van 40 euro.

Het aandeel Besi noteerde donderdag omstreeks 10.15 uur een plus van 2,3 procent op 40,19 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BESI 76% zegt kopen 21 stemmen

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Patience 20 februari 2020 13:02
    De truc is wanneer analisten of banken altijd een aandeel omhoog prijzen moet je er nooit instappen een aandeel dat ze niet over te spreken zijn moet je juist aanschaffen. En dan zul je zien wanneer het zijn hoogste piek heeft bereikt dan komen ze met berichtgeving om in te stappen dan ben dus net te laat en alles dondert naar beneden. Dus om naar de adviezen van hun te gaan luisteren gaat je alleen maar geld kosten. Beste kopen en op plank en op de dips bijkopen. Succes.
7 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare