Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Meer omzet en winst voor GrandVision

Gepubliceerd op 20 februari 2017 07:22 | Views: 1.366

GrandVision 15 jul

25,50 -0,15 (-0,58%)

HAL Trust 15 jul

124,00 +0,20 (+0,16%)

SCHIPHOL (AFN) - GrandVision heeft de omzet afgelopen jaar met 3,5 procent zien toenemen tot 3,3 miljard euro. Afgezien van nadelige wisselkoerseffecten zou de groei op 6,5 procent zijn uitgekomen. Dat maakte het moederbedrijf van optiekketens als Pearle maandag bekend.

De omzettoename werd deels op eigen kracht behaald en deels met behulp van overnames. GrandVision opende ook zelf nieuwe winkels, en zag daarnaast de verkopen in bestaande vestigingen met 2,2 procent toenemen.

Het bedrijfsresultaat (ebitda) voor eenmalige posten en exclusief wisselkoerseffecten nam met 6,7 procent toe tot 537 miljoen euro. De nettowinst steeg met 8,8 procent naar 231 miljoen euro. Het bedrijf stelt voor een dividend te betalen van 0,31 euro per aandeel.

Omzet

GrandVision profiteerde met name van een sterke vraag naar contactlenzen voor eenmalig gebruik. Daarnaast bleef het aandeel van zonnebrillen in de totale omzet afgelopen jaar toenemen.

In zijn belangrijkste West-Europese markten zag GrandVision de omzet stagneren op een kleine 2 miljard euro. Het zwakke Britse pond was daar voor een belangrijk deel de oorzaak van. Afgezien van wisselkoerseffecten werd wel een groei behaald van 2,6 procent.

Omzetgroei

In de rest van Europa gingen de opbrengsten met 2,7 procent omhoog naar in totaal 907 miljoen euro. Opkomende markten in Amerika en Azië waren goed voor een omzet van 440 miljoen euro. Dat is bijna een kwart meer dan in 2015.

Voor de middellange termijn mikt GrandVision op een jaarlijkse omzetgroei van ten minste 5 procent, afgezien van eventuele grote overnames. Verder moet het geschoonde bedrijfsresultaat met een hoog enkelcijferig percentage toenemen, wanneer wordt uitgegaan van gelijke wisselkoersen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust 67% zegt kopen 3 stemmen
GrandVision 50% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

GrandVision

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

HAL Trust

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare