Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Licht hogere opening op Wall Street'

'Licht hogere opening op Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenmarkten lijken vrijdag af te stevenen op een licht hogere opening. Beleggers wachten op de inaugurele rede van president Donald Trump, en verwerken daarnaast de kwartaalresultaten van enkele grote bedrijven

De graadmeters op Wall Street zijn sinds de verkiezingszege van Trump in november verder opgelopen tot recordstanden. De laatste week deed de markt evenwel een stapje terug. Beleggers lijken af te willen wachten wat het presidentschap van de flamboyante vastgoedmagnaat daadwerkelijk gaat brengen.

General Electric kwam met kwartaalcijfers die voldeden aan de verwachtingen van analisten. Vooral de divisies luchtvaart en energie leverden een positieve bijdrage. Desondanks viel zowel de omzet als de operationele winst lager uit dan een jaar eerder.

Aandacht

Ook Procter & Gamble weet de aandacht op zich gericht. De producent van was- en verzorgingsproducten verhoogde de omzetverwachting voor het lopende boekjaar, dat voor de helft achter de rug is. In het tweede kwartaal nam de vergelijkbare omzet met 2 procent toe. De winst viel lager uit, maar overtrof wel de gemiddelde verwachting van analisten.

IBM kwam donderdag nabeurs met kwartaalcijfers. De voormalige computerfabrikant, die zich tegenwoordig vooral richt op software en diensten, boekte iets meer winst op een licht lagere omzet. Het technologieconcern profiteerde onder meer van een sterke vraag naar clouddiensten.

Aanzienlijk

Oliedienstverlener Schlumberger heeft afgelopen kwartaal zijn verlies aanzienlijk weten te verkleinen. Ook de omzet vertoonde in de laatste periode van 2016 een licht herstel. American Express zag door hoge promotiekosten de winst in het vierde kwartaal teruglopen. Ook de opbrengsten van de creditcardmaatschappij stonden onder druk.

Verzekeraar AIG heeft kapitaal vrijgespeeld door een herverzekeringsdeal te sluiten met Berkshire Hathaway, het bedrijf van de bekende investeerder Warren Buffett. Dat neemt voor 9,8 miljard dollar de risico's op zich van sommige verzekeringspolissen die in de jaren tot 2015 waren afgesloten.

Index

De Dow-Jonesindex, waarin de dertig belangrijkste Amerikaanse beursfondsen zijn gebundeld, sloot donderdag 0,4 procent lager op 19.732,40 punten. De bredere S&P 500 zakte eveneens 0,4 procent en kwam op 2263,69 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,3 procent omhoog naar 5540,08 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 20 januari 2017 15:27
    Ook de aex veert zachtjes op,het word tijd dat die heren analisten ook eens uit de veren komen,ben ik niet goed bij de les??of zijn zij stevig aan het dutten.
    Ik heb van asml,ahold en ook nu van beter bed geen enkele vooruitblik gezien,word eens wakker,iex en binck!!!
    Zullen we maar zeggen; een goed begin is het halve werk,Trump staat nu al in zijn 1e versnelling,straks gaat de lat er op,ik hoop dat het een superrally gaat worden.
    Als van ons Trumpje gaat gelden; geen woorden,maar daden,dan kan het echt heel leuk gaan worden,Trumpsuksessio!!!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links