Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Britse werkloosheid stabiliseert

LONDEN (AFN) - De werkloosheid in Groot-Brittannië is in augustus gestabiliseerd op 4,9 procent van de beroepsbevolking. Dat meldde het Britse statistiekbureau woensdag.

De werkloosheid hield daarmee stand op het laagste niveau van de afgelopen elf jaar. Het aantal Britten met een baan nam tegelijkertijd met 106.000 toe. De werkgelegenheid groeide daarmee wat minder sterk dan in voorgaande maanden, waarin plussen van circa 170.000 nieuwe banen werden gemeld.

De gemiddelde weeklonen in Groot-Brittannië liepen in augustus met 2,3 procent per op. Bij een inflatie van 0,6 procent zorgde dat voor een flinke verbetering van de koopkracht. Economen verwachten dat die ontwikkeling onder druk komt te staan door de daling van het pond. Die maakt importproducten duurder en zorgt daarmee voor een hogere inflatie.

In september liep de inflatie in Groot-Brittannië al op tot 1 procent, werd onlangs bekendgemaakt.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Twijfels 19 oktober 2016 13:04
    Wat zo typisch is aan de berichtgeving is dat deze Britse inflatie gebracht wordt op RTLZ als "Dat gaan de Britten in hun portemonnee voelen" maar als het over de ECB gaat dan gaat het slecht met ons in de EU want de inflatie is nog geen 2%. Dus voor andere is inflatie slecht maar voor ons goed??

    En hebben we er ook iets over gehoord toen we van $ 1.56 voor 1 euro naar $ 1.10 voor een Euro zijn gegaan. Toen zijn wi,j net als de Britten nu, royaal armer geworden!
  2. Geefgas 19 oktober 2016 13:19
    Je hebt helemaal gelijk jestbread, uiteraard is dit economisch een heel slechte tijd voor engeland. Echter ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat bovenstaande commentaren niet zozeer op economische kennis gegrond zijn (aangezien het inhoudelijk kant nog wal raakt), maar eerder anti europees sentiment is en via dit soort opmerkingen de engelse brexit probeert te verdedigen. Is achterhoede gevecht die in ieder geval inhoudelijk onjuist is.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.