Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Airbnb dient aanvraag in voor beursgang in New York

Airbnb dient aanvraag in voor beursgang in New York

NEW YORK (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Woningverhuurwebsite Airbnb heeft bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC alsnog een aanvraag ingediend van een beursgang in New York. Eigenlijk wilde het bedrijf eerder dit jaar al naar Wall Street, maar de coronacrisis gooide roet in het eten. Beursgangen worden vaker afgeblazen als het sentiment op de handelsvloeren opeens ongunstig is.

"De beursintroductie zal naar verwachting plaatsvinden nadat de SEC het beoordelingsproces heeft voltooid, afhankelijk van markt- en andere voorwaarden", laat Airbnb nu weten. Hoeveel aandelen straks zullen worden aangeboden en tegen welke prijs, heeft het bedrijf nog niet bepaald.

Topman Brian Chesky gaf eerder al aan nog steeds te mikken op een beursgang dit jaar, ondanks de forse impact die de coronapandemie op het bedrijf heeft gehad. De appartementenverhuur door particulieren via Airbnb draait vrijwel geheel op toerisme, dus door alle reisbeperkingen viel een groot deel van de bedrijfsvoering stil. Om de crisis door te komen schrapte het bedrijf wereldwijd een kwart van alle banen. Ook daalde de geschatte waarde van het bedrijf, bij het aantrekken van nieuw krediet in april, tot 18 miljard dollar. Dat was veel minder dan de 31 miljard dollar bij een investeringsronde in 2017.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.