Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Afwijzing filgotinib leidt tot verdere vertragingen'

Gepubliceerd op 19 augustus 2020 09:34 | Views: 15.958

Galapagos 23 okt

107,75 +4,00 (+3,86%)

AMSTERDAM (AFN) - Het nog niet goedkeuren van Galapagos' reumamiddel filgotinib in de Verenigde Staten zorgt ook voor vertraging van de toelating van het middel voor andere toepassing, verwachten analisten van KBC Securities. Ook kan het gevolgen hebben voor de winstgevendheid van het biotechbedrijf, denken zij. KBC houdt wel vast aan zijn hold-advies met een koersdoel van 116,80 euro.

Jefferies noemt de afwijzing een forse tegenvaller die niet werd verwacht. De VS is de grootste markt voor partner Gilead, stellen de marktvorsers daar. Het vertrouwen van het Amerikaanse bedrijf in de samenwerking zou daardoor een klap kunnen hebben gekregen. Jefferies heeft een buy-advies voor Galapagos.

Kenners van Stifel houden van vast aan hun hold-advies, maar verlagen hun koersdoel flink. Zij denken dat een goedkeuring voor filgotinib nu mogelijk tot de eerste helft van 2022 kan duren. Bovendien zijn er door de afwijzing nu vraagtekens over de mogelijke inzet van filgotinib voor andere toepassingen. De goedkeuring van filgotinib in de EU later dit jaar likt nog wel zeer waarschijnlijk.

Het aandeel Galapagos noteerde omstreeks 09.40 uur dik een kwart lager op 108,60 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Galapagos 51% zegt kopen 68 stemmen

Gerelateerd

Reacties

22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 4 MOEdig Voorwaarts 19 augustus 2020 10:23
  "KOPEN!" blijft Jos Versteeg dan roepen. Hij kan ook moeilijk anders, aangezien hij al tijden geen gelegenheid onbenut heeft gelaten om dit aandeel te promoten.

  Het zal wel geen kwade opzet zijn, eerder onkunde; bij Imtech is immers hij ook heel lang in de goede afloop blijven geloven!

  ---------

  Beursblik: geen reden voor zorg Galapagos

  ABM FN-Dow Jones) Het nieuws dat de vergunningsaanvraag in de VS voor filgotinib door Galapagos en partner Gilead voor de behandeling tegen reuma is voltooid, maar nog niet klaar is voor goedkeuring, is geen reden voor zorg. Dit zei analist Jos Versteeg van InsingerGilissen in reactie op het nieuws.

  De analist zei ervan overtuigd te zijn dat de aanvraag uiteindelijk gaat slagen. Dat de twee concerns nog geen goedkeuring hebben gekregen is volgens hem slechts een tijdelijke tegenvaller. "Ik ga er niet van uit dat de aanvraag niet zal slagen", zei Versteeg.

  Hij voorziet overigens wel druk op het aandeel, aangezien dit nieuws de doemdenkers voedt.
 2. Aliflop 19 augustus 2020 14:08
  quote:

  k2es schreef op 19 augustus 2020 11:16:


  Pharming heeft vrijwel geen producten in de pijplijn en 1 middel op de markt voor een heel klein indicatiegebied. Galapagos heeft vele middelen in de pijnlijn en voor een groter indicatiegebied (o.a. reuma) en biedt daardoor veel meer kansen.

  Maar dan moeten die ook eerst maar eens lukken. Voorlopig heeft Galapagos helemaal niets meer. Ja een flinke cashburn.
 3. Hemdi 19 augustus 2020 14:27
  De FDA agentschap van de Verenigde Staten geven Amerikaanse Farmaceutische bedrijven de grootste sector der werld bijna altijd voorrang ten opzichten van de concurrenten van uit het buitenland. In dit geval is dat Galabagos die miljarden heeft geïnvesteerd in dit medicijn Filgotinib. 

  Deze goed keuring zou hoogwaarschlijk veel later worden goed gekeurd, en tegen die tijd hebben de meeste Farmaceuten in de VS daar al behoorlijk de concurrentie verstevigd.

  De FDA speelt al vele jaren oneerlijk spel als het gaat om voorrang verlenen en Farmaceutische bedrijven die uit de VS komen.
 4. forum rang 7 holenbeer 19 augustus 2020 15:27
  quote:

  Aliflop schreef op 19 augustus 2020 14:08:


  [...]
  Maar dan moeten die ook eerst maar eens lukken. Voorlopig heeft Galapagos helemaal niets meer. Ja een flinke cashburn.

  en 5 miljard op de bank ...

  Overigens weer typisch, in de titel staat iets over 'afwijzen', maar er is helemaal niks afgewezen. Je zal maar journalist zijn.
 5. Da Freeze 19 augustus 2020 18:20
  quote:

  holenbeer schreef op 19 augustus 2020 15:27:


  en 5 miljard op de bank ...

  Overigens weer typisch, in de titel staat iets over 'afwijzen', maar er is helemaal niks afgewezen. Je zal maar journalist zijn.


  Inderdaad, er staat "niet goedgekeurd" en "afwijzen" in de tekst. Hier wordt een journalistieke aanname gedaan. Dat iets niet is goedgekeurd, wil niet zeggen dat het is afgewezen. Het is "nog niet goedgekeurd". Dit kan vele oorzaken hebben, maar dat het wel wordt goedgekeurd is een kwestie van tijd. Desnoods na enige aanpassingen.
22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare