Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Heijmans onderuit op lager Damrak

Heijmans onderuit op lager Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is woensdagochtend met verlies geopend. Ook de andere Europese effectenmarkten begonnen lager. De aandacht van beleggers gaat vooral uit naar de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve (Fed), die later op de dag worden vrijgegeven. Op het Damrak ging Heijmans onderuit na publicatie van de halfjaarcijfers.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,8 procent lager op 475,21 punten. De MidKap daalde 0,5 procent naar 683,25 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs verloren 0,8 tot 1 procent.

Grootste daler in de AEX was chipmachinemaker ASML met een min van 1,8 procent. Kabelbedrijf Altice was de sterkste stijger met een winst van 1,3 procent.

MidKap

In de MidKap sloot bouwbedrijf BAM de rij met een verlies van 3,3 procent. Apothekersbedrijf Fagron toonde herstel en klom 6,1 procent. Topman Ger van Jeveren stelde in Het Financieele Dagblad nieuwe acquisities uit te stellen tot volgend jaar, onder druk van de koersval van de afgelopen twee weken.

Heijmans leverde 9,7 procent in. Het bouwbedrijf leed een halfjaarverlies van 15 miljoen euro. De Nederlandse markt voor infrastructurele projecten bleef een molensteen voor de op twee na grootste bouwer van Nederland.

Stern Groep

De resultaten van autobedrijf Stern Groep (plus 5,9 procent) vielen wel in goede aarde. Investeringsmaatschappij Kardan steeg 15 procent na de verkoop van een appartementencomplex in China.

In Kopenhagen zakte Carlsberg ruim 6 procent. De Deense brouwer verkocht in de eerste zes maanden minder bier. Carlsberg, dat sinds juni wordt geleid door de Nederlander Cees 't Hart, is ook somberder geworden over het gehele jaar.

Euro

Glencore daalde in Londen 1,5 procent. De grondstoffenproducent en -handelaar zag de halfjaarwinst meer dan halveren, vanwege de sterk gedaalde grondstofprijzen. Het bedrijf gaat snijden in zijn investeringen vanwege de moeilijke marktomstandigheden.

De euro was 1,1064 dollar waard, tegen 1,1026 dollar bij het Europese slot op dinsdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,6 procent naar 42,36 dollar. Brentolie werd 0,2 procent goedkoper en kostte 48,71 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. Heijmans stelt nieuwe commissaris voor
  2. Heijmans is niet voor niets het best presterende aandeel op het Damrak

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HEIJMANS KON kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 augustus 2015 10:39
    De door het slimme geld geanticipeerde wereldwijde crash is begonnen.
    www.zerohedge.com/news/2015-08-18/chi...

    www.telegraph.co.uk/finance/11805523/...

    De koersen zijn te ver vooruitgelopen op een economisch herstel dat overduidelijk uitblijft. De publieke maar vooral de private schuldenberg maakt verdere groei praktisch onmogelijk. Er gaat teveel van het nationale inkomen richting rente en aflossingen (=afname geldhoeveelheid door inverse geldcreatie commerciële banken). Dat geld wordt niet uitgegeven aan auto's en kleding.

    De realisatie dat er eigenlijk niets veranderd is sinds 2008 breekt nu langzaam aan door. De schuldenberg is zelfs groter geworden. Zonder schuldreductie geen economische groei.

    Eerst Azië en dan via de margincalls ook Amerika en Europa mee naar beneden.

    Het was een mooie rit naar boven. Nu alle seinen op rood staan is het tijd de winst te verzilveren.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.