Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Qualcomm eist verkoopstop iPhone in Duitsland

MÜNCHEN (AFN) - Qualcomm heeft Apple in Duitsland voor de rechter gesleept in een slepende ruzie over het gebruik van gepatenteerde technologie door de iPhone-maker. De chipgigant eist een schadevergoeding en wil dat de verkoop van het nieuwste type iPhone in Duitsland wordt gestaakt.

Apple weigert volgens Qualcomm te betalen voor het gebruik van gepatenteerde technologie. Apple heeft eerder al laten weten de gevraagde royalties te hoog te vinden. ,,Qualcomm’s innovaties vormen het hart van iedere iPhone", zo stelt Qualcomm.

In mei sleepte Qualcomm al enkele toeleveranciers van Apple voor de rechter, omdat ze geen royalties meer afdragen. Apple heeft in tegenstelling tot andere smartphonemakers zelf geen directe licentiedeal met het beoogde nieuwe moederbedrijf van het Nederlandse NXP.

Apple verwijt Qualcomm op zijn beurt misbruik van zijn machtspositie en staat daarin niet alleen. In verschillende landen en in de Europese Unie lopen onderzoeken of zijn al boetes uitgedeeld.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Apple
QUALCOMM

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 19 juli 2017 16:02
    Niet alleen deze computerbedrijven doen moeilijk,ik had gisteren ook een raar probleem met een computerbedrijf.
    Ik wilde via de giro aandelen asml kopen,maar de app vertikte het eenvoudig om mijn opdracht uit te voeren,ik heb het op 4 verschillende manieren geprobeert,maar niets hielp,hoewel alles klopte,bleef hij hardnekkig een foutmelding geven,in dat domme engels,we leven hier toch in nederland,ik moest van armoe de zaak met verlies terug draaien en verspeelde daarmee een prachtige winst vandaag.
    Juist de laatste tijd werkt de boel bij de giro wel goed,dat is wel eens anders geweest,maar helaas keerden die drama tijden van weleer gisteren terug bij de giro,jammer!!,dikke pech!!
    Het beursje is gelukkig weer volledig genezen van die gevaarlijke dip van gisteren,ik heb een schrale troost dat besi heel leuk mee lift met het succes van asml,ook de metalino's plussen heel gezellig,alleen die reus weet de weg naar omhoog nog steeds niet terug te vinden.
    Morgen komt unilever met cijfers,zullen hun aandeelhouders vriendelijke plannen,leuke plussen op de borden gaan toveren,ik hopen van;ja!!
    Sligro staat al gigantisch hoog,daar verwacht ik niet zoveel muziek van,bergen geluk toegewenst!!!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. Apple 07 mei
    182,370
    +0,36% +0,660
  2. QUALCOMM 07 mei
    180,150
    -0,93% -1,700

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links