Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ABN AMRO komt ook hypotheekhouders tegemoet

Gepubliceerd op 19 maart 2020 12:45 | Views: 4.664 | Onderwerpen: banken

ABN AMRO BANK N.V. 29 mei

7,21 -0,23 (-3,04%)

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO wil ook particulieren tegemoetkomen bij eventuele financiële problemen door de coronacrisis. Mensen met een hypotheek bij ABN AMRO, Florius of Moneyou kunnen een verzoek doen om het betalen van rente en aflossing voor drie maanden op te schorten.

Het financiële concern voert deze maatregel door bovenop de tegemoetkoming aan kleinere bedrijven, die meerdere banken donderdagochtend gezamenlijk aankondigden. Een soortgelijke regeling als voor de hypotheekhouders geldt voor klanten die een consumptief krediet hebben bij ABN AMRO, ALFAM of ICS.

"Het coronavirus leidt onvermijdelijk tot een zware en moeilijke tijd voor onze klanten. Dat geldt zowel voor bedrijven en zzp’ers als voor particulieren", benadrukt topman Kees van Dijkhuizen. "We willen daar waar mogelijk snel support bieden. Dat geeft nu lucht en biedt onze klanten de kans om straks de draad weer snel op te pakken."

Maatwerkoplossing

Verder last ook Munt Hypotheken een tijdelijke betaalstop in voor klanten met een hypotheek die in de problemen denken te komen. Daarbij bekijkt de hypotheekverstrekker de situatie per geval. Er moet bijvoorbeeld worden bepaald of de aftrekbaarheid van de hypotheekrente of mogelijke toeslagen niet in gevaar komen, aldus Munt Hypotheken.

Rabobank houdt de situatie vooralsnog in de gaten. Een woordvoerster kan nog geen concreet nieuws naar buiten brengen. "Mogelijk komen wij later ook nog met een aankondiging, maar daar kan ik nu nog niks over zeggen." Ze raadt klanten bij vragen aan om contact op te nemen met de bank.

ING komt voor particuliere klanten niet met een speciale regeling vanwege het coronavirus, maar benadrukt consumenten al langer de mogelijkheid te bieden om maatwerkoplossingen te bespreken. Als klanten zich zorgen maken over gemiste betalingen of het binnenkort niet kunnen betalen van de hypotheeklasten, kunnen zij altijd bij de bank aankloppen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V. 62% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

banken

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ABN AMRO BANK N.V.

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare