Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Philip Morris verkoopt minder tabak

Gepubliceerd op 18 oktober 2018 14:24 | Views: 1.277

Philip Morris International 27 feb

83,07 -3,18 (-3,69%)

NEW YORK (AFN) - Tabaksfabrikant Philip Morris heeft in het afgelopen kwartaal minder sigaretten afgezet. Ook ging de verkoop van tabak voor de IQOS-apparaatjes omlaag. Dat apparaat verhit tabak, maar verbrandt het niet en is volgens Philip Morris een gezonder alternatief voor roken.

In totaal daalde het aantal verscheepte sigaretten en IQOS-tabak met 2,1 procent naar 203,7 miljard stuks. Het overgrote merendeel daarvan was nog altijd sigaretten met 195,1 miljard ondanks een daling van 3,4 miljard peuken.

Van de IQOS-tabak werden 8,7 miljard verpakkingen verscheept, een daling van 1,1 miljard. In de meeste markten stegen de verkopen, maar in Oost-Azië en Australië halveerde die. Juist in die markt had Philip Morris al een aanzienlijke afzet. Philip Morris wijt de dalingen vooral aan het feit dat distributeurs nog voorraden hadden.

Het Amerikaanse bedrijf boekte wel meer omzet en winst. De maker van onder meer Marlboro-sigaretten herhaalde zijn verwachtingen voor dit jaar. De omzet van Philip Morris bedroeg in het derde kwartaal 7,5 miljard dollar. Dat is een stijging van 0,4 procent. Zonder negatieve wisselkoerseffecten was de omzet met 3,3 procent toegenomen. De operationele winst steeg met 2,2 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en bedroeg 3,2 miljard dollar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Philip Morris International

Gerelateerd

Philip Morris International

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord