Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Lego adverteert nog altijd niet op Facebook

Gepubliceerd op 18 september 2020 14:23 | Views: 2.084

BILLUND (AFN/BLOOMBERG) - Speelgoedmaker Lego gebruikt zijn advertentiebudget nog altijd niet voor reclames op Facebook. Het Deense bedrijf deed verschillende sociale media deze zomer in de ban omdat te weinig werd opgetreden tegen racisme en haatdragende berichten via de platformen. Voor een aantal bedrijven is de blokkade opgeheven, maar Facebook hoort nog niet bij die groep.

De socialemediabedrijven kwamen deze zomer onder vuur te liggen. Mede door de burgerbewegingen en rechtenorganisaties die een campagne begonnen. Initiatiefnemers nemen het Facebook onder meer kwalijk dat het berichten niet verwijdert die oproepen tot geweld richting Black Lives Matter-demonstranten. Verschillende grote bedrijven sloten zich daarbij aan.

Lego geeft nu aan wel weer betalingen te doen aan YouTube, Snapchat, Instagram en Twitter die in de ogen van de Denen wel voldoende aanpassingen hebben gedaan. Facebook zou volgens Lego te weinig vooruitgang hebben geboekt. Daarmee is er voor nu nog geen vertrouwen in de techreus.

Marketingplannen

De ban betekent dat Lego in de Verenigde Staten en Europa niet adverteert op Facebook. De maker van de iconische bouwsteentjes is momenteel zijn marketingplannen aan het herzien en sluit niet uit dat de Facebook-ban verder wordt uitgebreid in andere markten de komende maanden.

Facebook zelf meldde eerder deze week dat veel adverteerders die eerder waren weggelopen, inmiddels weer zijn teruggekeerd.

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
 1. Freemoneyforever 18 september 2020 16:58
  quote:

  mok schreef op 18 september 2020 16:44:


  Facebook heeft er ook geen euro minder door verdiend en koers staat extreem hoog. Niemand boeit het. Dit bericht wordt ook door bijna niemand gelezen. Als ik Lego was, zou ik mij snel weer aansluiten en mijn punt op een andere manier maken. Zo heb je er alleen zelf last van.


  Jij jouw zin, ik heb mijn FB-account op laten heffen, van mij mogen die niet verdienen aan mijn gegevens, met name, omdat ze zo zwak op racisme, haat en geweld acteren.

  Ieder zijn keus, maar ik werk niet mee met dat Fakebook (iedereen post mooie verhalen over zichzelf, maar de echte waarheid komt daar zelden aan het licht).

  Hulde voor Lego, ik overweeg dat aan te gaan schaffen voor mijn kleinzoon.
8 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare