Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Klappen voor TomTom op groen Damrak

Klappen voor TomTom op groen Damrak

AMSTERDAM (AFN) - Navigatiedienstverlener TomTom heeft dinsdag zware klappen gekregen op de Amsterdamse beurs. Beleggers reageerden negatief op berichten dat een belangrijke klant van het bedrijf zich mogelijk van TomTom afwendt. Het algehele beurssentiment was juist gematigd positief. Een nieuwe ronde van Amerikaanse importtarieven op Chinese goederen en de aangekondigde tegenmaatregel van Peking brachten beleggers niet van de wijs.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde kort na de openingsbel op Wall Street 0,4 procent hoger op 543,07 punten. De MidKap daalde 0,2 procent tot 777,21 punten door de koersval van TomTom. De beursgraadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt gingen tot 0,3 procent vooruit.

TomTom zag bijna een kwart aan beurswaarde (min 23,3 procent) verdampen. Het gaat om het grootste dagverlies in jaren. Volgens analisten werd de koersdreun veroorzaakt door berichten over een samenwerking van Renault, Nissan en Mitsubishi met Google-moederbedrijf Alphabet. De autobouwers gaan het Android-systeem van de techgigant inbouwen in de dashboards. Dat is volgens kenners een zware klap voor TomTom. TomTom liet in een reactie weten dat de relatie met Renault niet is veranderd.

Fugro

Sterkste stijger in de MidKap was bodemonderzoeker Fugro met een winst van 3,3 procent. Luchtvaartcombinatie Air France-KLM kreeg er 2,1 procent bij na een koopadvies van Berenberg.

ArcelorMittal noteerde bij de hoofdfondsen een plus van 0,8 procent. Het staalconcern heeft volgens zakenkrant Economic Times interesse in een overname van de bouw- en ingenieursdivisie van Essar Group, genaamd EPC Constructions India.

Zalando kelderde een kleine 12 procent in Frankfurt. De Duitse online modewinkel verlaagde zijn verwachtingen voor de winst en omzet in heel 2018 als gevolg van het ongebruikelijk hete zomerweer en de vertraagde overgang naar het herfst- en winterseizoen. Het hete zomerweer heeft geleid tot een zwakkere vraag naar kleding, met hogere kortingen tot gevolg.

FNG

In Brussel won FNG 4 procent. Het Belgische moederbedrijf van modeketens als Miss Etam en Brantano kreeg een koopadvies van analisten van ING.

De euro was 1,1708 dollar waard, tegen 1,1689 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 2,1 procent meer op 70,38 dollar. Brentolie steeg ook 2,1 procent in prijs en werd verhandeld voor 79,65 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX kopen verkopen
TomTom kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.