Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Resultaten Vopak inspireren niet'

Gepubliceerd op 18 augustus 2017 09:33 | Views: 3.027

HAL Trust 17:35

110,20 -0,80 (-0,72%)

Vopak 17:35

48,06 -0,38 (-0,78%)

AMSTERDAM (AFN) - Vopak heeft in het tweede kwartaal niet kunnen overtuigen. Volgens analisten van KBC zijn de resultaten van het tankopslagbedrijf zwakker dan voorzien. De marktvorsers zien daarbij geen ,,significante winstgroeiaanjagers'' die het tij komende jaren echt kunnen keren.

Het bedrijf kondigde wel een nieuwe investering aan voor uitbreiding van de capaciteit in Maleisië, maar die zal pas vanaf 2019 of 2020 bijdragen aan de winst.

KBC had voor zowel voor de omzet, het bedrijfsresultaat als de nettowinst betere cijfers verwacht. Dat Vopak er niet in slaagde om aan de prognoses te voldoen komt vooral door tegenvallende prestaties in Nederland en Azië.

Minder gevuld

Met name in Rotterdam waren de tanks van Vopak minder goed gevuld. Mede hierdoor heeft het Nederlandse bedrijf zijn winstverwachting wat verlaagd. De negatieve bijstelling was sterker dan waar door analisten in doorsnee rekening mee werd gehouden.

KBC handhaaft zijn hold-advies voor Vopak, met een koersdoel van 40 euro. ING, dat ook een hold-advies heeft op Vopak, sprak van ,,lichte resultaten'' in de eerste helft van het jaar met een zwakke prognose.

Het tankopslagbedrijf was vrijdag in de vroege handel verreweg de grootste daler in de AEX. Het aandeel ging 6,2 procent onderuit, op 38,75 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust 100% zegt kopen 3 stemmen
Vopak 50% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

HAL Trust

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Vopak Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare