Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Philip Morris kijkt positiever vooruit

Gepubliceerd op 18 juli 2019 14:58 | Views: 1.196

Philip Morris International 07 aug

77,50 +0,38 (+0,49%)

NEW YORK (AFN) - Tabaksreus Philip Morris International verhoogt zijn verwachtingen voor het lopende boekjaar. De fabrikant achter onder andere Marlboro verkocht in het eerste halfjaar minder sigaretten, maar maakte dat goed met de verkoop van tabak voor sigarettenvervanger IQOS. Dit apparaat werd in het tweede kwartaal bovendien goedgekeurd voor verkoop in de Verenigde Staten.

Voor heel 2019 rekent het bedrijf nu op een winst per aandeel van 4,94 dollar, tegenover de eerdere verwachting van 4,84 dollar per aandeel. In de eerste zes maanden zag de tabaksfabrikant de winst met 2 procent dalen tot iets minder dan 3,7 miljard dollar. Zonder invloed van wisselkoersen zou de winst juist zijn gestegen, aldus Philip Morris.

De omzet daalde 1,2 procent tot een kleine 14,5 miljard dollar, eveneens door ongunstige wisselkoersen. Zonder dat effect zouden de opbrengsten met 4,4 procent zijn gestegen. Daarbij namen de leveringen van producten voor de IQOS, die tabak verhitten maar niet verbranden, met bijna 30 procent toe. Het volume verkochte sigaretten slonk in dezelfde periode 1,9 procent.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Philip Morris International 100% zegt verkopen 2 stemmen

Gerelateerd

Philip Morris International

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare