Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Intertrust in trek op lager Damrak

Gepubliceerd op 18 jun 2019 om 09:14 | Views: 2.261

AEX 17:23

571,26 -0,31 (-0,05%)

Intertrust 17:07

18,35 +0,19 (+1,05%)

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel Intertrust was dinsdag in trek op het Damrak na een verhoging van de verwachtingen door de financieel dienstverlener. De algehele stemming op de Europese aandelenbeurzen was licht negatief. De ogen bleven gericht op de Amerikaanse centrale bank, die later op de dag begint aan zijn tweedaagse rentevergadering. Daarnaast bleef de handelsstrijd tussen de Verenigde Staten en China de gemoederen bezighouden.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,5 procent in de min op 549,72 punten. De MidKap daalde ook 0,5 procent, tot 763,47 punten. De beursgraadmeter in Frankfurt verloor 0,7 procent. Londen en Parijs bleven vrijwel vlak.

Intertrust was de sterkste stijger bij de middelgrote bedrijven met een winst van bijna 5 procent. De financieel dienstverlener schroeft zijn verwachtingen voor de middellange termijn op na de overname van Viteos. Intertrust legde 330 miljoen dollar op tafel voor de Amerikaanse branchegenoot. De overname is al afgerond en is gefinancierd met eigen geld en een nieuwe lening van 150 miljoen dollar.

Productiestop

Bij de hoofdfondsen op het Damrak stond chipmachinemaker ASML onderaan met een min van 2 procent na een waarschuwing van het Duitse chipbedrijf Siltronic (min 10 procent). Ook de andere Europese chipbedrijven stonden onder druk. ASMI en Besi zakten 1,7 en 3,2 procent. Infineon zakte 4,9 procent in Frankfurt en STMicroelectronics verloor 2,6 procent in Parijs.

ForFarmers daalde 0,6 procent bij de kleinere bedrijven. Het voederbedrijf stopt met de productie in Helmond. De ingreep is onderdeel van een eerder aangekondigde bezuinigingsronde waarbij het bedrijf tegen 2021 circa 10 miljoen euro wil besparen.

Adviesverlagingen

In Frankfurt zette Lufthansa (min 3,7 procent) de daling voort na een reeks adviesverlagingen. De Duitse luchtvaartmaatschappij zakte maandag al bijna 12 procent na een winstalarm.

De euro was 1,1238 dollar waard, tegen 1,1230 dollar op een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,5 procent tot 51,66 dollar. Brentolie werd 0,6 procent goedkoper op 60,55 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
AEX 50% zegt kopen 2 stemmen
Intertrust 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Intertrust

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord