Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Schuldeisers Essar mogen bod Arcelor wegen

Gepubliceerd op 17 oktober 2018 07:43 | Views: 3.846 | Onderwerpen: staal

ArcelorMittal 27 nov

15,29 +0,01 (+0,05%)

LUXEMBURG (AFN/BLOOMBERG) - Staalgigant ArcelorMittal is dichter bij een mogelijke overname van zijn failliete Indiase branchegenoot Essar Steel. Schuldeisers van dat bedrijf kunnen een bod van Arcelor in overweging nemen, nu dat concern heeft toegezegd 1 miljard dollar aan schulden van twee andere Indiase ondernemingen op zich te nemen.

Het gaat om schulden van staalbedrijf Uttam Galva en ingenieursbedrijf KSS Petron, waarin ArcelorMittal tot februari belangen had. Omdat beide bedrijven fikse schulden hadden, zou ArcelorMittal niet in aanmerking komen voor een overname van Essar.

De commissie van schuldeisers van Essar heeft nu acht weken de tijd om te beslissen welk overnamebod het geschiktst is voor het bedrijf, zo meldt ArcelorMittal.

Overnamestrijd

ArcelorMittal en een consortium van Numetal en het Russische VTB Capital zijn al geruime tijd verwikkeld in een overnamestrijd om het failliete Essar. Het is de staalbedrijven er alles aan gelegen hun aanwezigheid in groeimarkt India te vergroten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ArcelorMittal 88% zegt kopen 17 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare