Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Dow breekt door grens 23.000 punten

Gepubliceerd op 17 okt 2017 om 17:30 | Views: 1.556

NEW YORK (AFN) - De Dow-Jonesindex van de aandelenbeurs in New York heeft dinsdag voor het eerst de grens van 23.000 punten doorbroken. De graadmeter haalde de mijlpaal in de loop van de Amerikaanse ochtendhandel. Beleggers op Wall Street verwerkten de resultaten van diverse toonaangevende bedrijven.

De Dow bereikte even na 17 uur (Nederlandse tijd) een stand van 23.002,20 punten. Direct daarna zakte de graadmeter alweer wat terug, naar een plus van 0,2 procent op ruim 22,997 punten. De breder samengestelde S&P 500 bleef nagenoeg onveranderd op 2558 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq won 0,1 procent tot 6627 punten.

De Dow Jones Industrial Average stamt uit 1896 en houdt het koersverloop van dertig toonaangevende fondsen op Wall Street bij. De graadmeter zit sinds medio 2009 per saldo in een stijgende lijn, na de diepe val die in de herfst van 2007 werd ingezet door de financiële crisis. In januari dit jaar passeerde de Dow voor het eerst de 20.000 punten.

Goldman Sachs

Zwaargewicht Goldman Sachs leverde woensdag ruim 1 procent in. De winst van de Amerikaanse bank is in het derde kwartaal licht gestegen. Net als branchegenoten als Citigroup en Bank of America werd minder verdiend met de handel in bijvoorbeeld obligaties. Wel namen de inkomsten bij onder meer het zakenbankieren toe.

De cijfers van de bank Morgan Stanley werden wel goed ontvangen. Het aandeel noteerde een dik 1 procent in de plus.

Harley-Davidson

Motorenfabrikant Harley-Davidson won ruim 2 procent, ondanks moeilijke marktomstandigheden. Zowel op thuismarkt VS als internationaal wist het concern minder motorfietsen aan de man te brengen.

Aanbieder van internettelevisie Netflix verloor juist dik 1 procent. De aanwas van nieuwe abonnees hield afgelopen kwartaal wel aan. De omzet viel circa een derde hoger uit.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Henri Nostradamus
0
De truc bij succesvol beleggen is hoog verkopen en laag kopen. Instappenn op een all-time-high lijkt me dus geen goede strategie. Winst nemen is verstandiger.
HN
DeepSpaceHorizon
0
F.A.N.T.A.S.T.I.C. G.R.E.A.T.
De bedrijfscijfers zijn altijd better than expected. Dips worden altijd doorgekocht. Gaat de euro omhoog gaat de U.S. omhoog logisch..
Gaat de euro omlaag gaat de U.S. omhoog, ook logisch.
Je moet nooit achterom kijken. Vandaag is het koersijkpunt, dus elke dag is het nieuws weer nieuws.
Muppet_Waldorf
0
Ja, Henri, maar ze zeggen ook dat de trend lang dóór kan zetten, dus moet je kopen als het stijgt.

:-)
Formule1-Fan
0
hype gedrag, niks met werkelijkheid te maken,alleen maar bankiers die getallen wilde zien als jullie 23 neer zetten mooie verdiensten voor je.

Bubbels en lucht. al maanden up zonder enig 1 a 3% eens te zakken.
macthamac
0
ik sluit mij in alle bescheidenheid bij henri aan. het klinkt simpel, maar het is verdomt lastig. :)
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord