Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Sterke resultaten TomTom'

Gepubliceerd op 17 juli 2018 10:26 | Views: 5.319

TomTom 17:35

9,75 +0,30 (+3,12%)

AMSTERDAM (AFN) - TomTom heeft alles bij elkaar sterke prestaties geleverd in het tweede kwartaal. Dat stelt ING in een analistenrapport naar aanleiding van de dinsdag gepresenteerde kwartaalcijfers van de navigatiedienstverlener. Ook andere analisten oordeelden positief over TomTom.

TomTom boekte het afgelopen kwartaal minder omzet dan een jaar eerder, maar overtrof wel de verwachtingen van veel kenners. Het bedrijf verwacht daarom aan het eind van het jaar circa 825 miljoen euro aan opbrengsten in de boeken te zetten, terwijl het eerder uitging van 800 miljoen euro.

Volgens ING is dat een positieve verrassing, gezien de negatieve impact van wisselkoersen op de cijfers. Daarnaast baseert TomTom de hogere eindejaarsramingen op een toegenomen vraag uit de auto-industrie, wat volgens de bank precies het segment is waar het bedrijf in moet groeien. De bank handhaaft zijn buy-advies en koersdoel van 14,50 euro.

NIBC

Ook NIBC is positief. De bank verhoogt zijn advies van neutral naar buy, bij een verlaagd koersdoel van 8,85 euro per aandeel.

Kempen noemt de hogere omzet- en winstverwachtingen van TomTom ,,haalbaar'', waarbij de omzet van de consumententak minder hard zijn gedaald dan verwacht. Daartegenover vielen opbrengsten van de tak voor de auto-industrie ,,iets lager'' uit. Het neutral-advies en koersdoel van 11 euro per aandeel blijven ongewijzigd.

Het aandeel TomTom stond dinsdagochtend omstreeks 10.05 uur 5,9 procent hoger op 7,77 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TomTom 100% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Accuboor 17 juli 2018 10:38
  Het reeds vastgelegde (2012-2017) orderboek van EUR1,2mrd plus komt met een vertraging van 2,5-3 jaar naar de P&L.

  Dit orderboek is gebaseerd op aannames van de klant. Gemiddelde take-rate (% van autokopers dat een ingebouwde navigatie koopt) voor de berekening van 1,2mrd is 27-30%. Tegenwoordig al veel hoger. Ook worden er meer auto’s verkocht dan eerder verwacht.

  Hence TomTom Automotive gaat verrassen de komende jaren. Je ziet het ook al aan de 28% stijging vd EBITDA.
 2. forum rang 6 ~Justin~ 17 juli 2018 12:41
  TomTom is gestopt met het verkopen van sport producten. Als je dat mee neemt (Ongeveer 20 miljoen minder omzet en ongeveer 10 miljoen minder marketingkosten) dan zie je dat de consumentendivisie de bodem aan het bereiken is.

  Terwijl alle zakelijke divisies (70% van de omzet) het goed doen en de toekomstige groei van die divisies zit al in de orders en langlopende contracten, waar vanaf nu ook Microsoft bij hoort.

  Die groei is volgend jaar goed voor € 0,20 toename in winst per aandeel en het jaar daar op ook, Bovenop de meer dan € 0,30 dit jaar. Dan heb je een groei bedrijf Met meer dan een halve euro winst per aandeel, en Cash positie van een paarhonderd miljoen

  En die is nu te koop voor minder dan acht euro. :-)
7 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare