Login
 

Net KPN moet open blijven voor concurrentie

Gepubliceerd op 17 jul 2017 om 16:48 | Views: 2.131

KPN 17:35

2,40 -0,03 (-1,11%)

DEN HAAG (AFN) - KPN moet concurrenten op de telecommarkt voorlopig toegang blijven bieden tot zijn vaste koper- en glasvezelnetwerk. Dat volgt uit een uitspraak van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb).

Het gaat om het zogeheten marktanalysebesluit van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) uit december 2015. Daarin oordeelde de toezichthouder al dat het net van KPN de komende jaren open moet blijven. Verschillende partijen, waaronder KPN, hadden daar echter beroep tegen ingesteld. Die beroepen zijn nu afgewezen. Volgens het CBb heeft de ACM hun kritiek voldoende kunnen weerleggen.

Nederland heeft eigenlijk maar twee grote netwerken voor consumenten om te internetten, tv-kijken en bellen: het kabelnetwerk van Ziggo en het koper- en glasvezelnetwerk van KPN. De ACM vindt dat er meer aanbieders moeten zijn en probeert door middel van regels een gezonde concurrentie te waarborgen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
KPN 83% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

KPN Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
tolman
0
Laat die concurrenten hun eigen netwerken aanleggen. Dat is pas eerlijke concurrentie
jan de vakman
0
Zelf denk ik ook dat er een eerlijke concurrentie moet zijn,dan blijven ze allemaal scherp en betaalt de consument geen bakken te veel.
Op de beurs gebeurt niet veel,ik heb van schrik er nog maar wat arcelortjes bijgekocht,omdat ik geloof,dat de metaaltjes een zonnige tijd tegemoet gaan,want ook de Dalmieten waren positief en aan hun oordeel hecht ik 10x meer waarde,dan aan die theoretiserende analisten,die vaak maar heel weinig van de hoed en rand weten.
Besi is door de magische grens gebroken,hij rijdt in de gele trui,voor accell had ik een terugval naar 28€ voorspeld,kijk eens naar de koers,dat krijg je als je zo'n grote broek aantrekt tegen pon,de kaffers!!
Dalm schreef weer leuk plus,op het beursje sta ik ook licht groen,we zullen maar zeggen,1+1=2 Sukkerdesessio!!!
j.ravesteijn
0
Waarom moet Ziggo zijn netwerk niet openstellen voor de concurrentie? Dat zou veel eerlijker zijn.
MartijnN1932
0
J. Ravensteijn, daar slaat u de spijker op zijn kop,
Zogenaamd omdat Ziggo regionaal is, (is nog uitspraak van voor de fusie met UPC)

Uitspraak is nooit herzien, ondanks dat Ziggo inmiddels een grotere dekkingsgraad heeft voor Kabel dan KPN, namelijk 91% van de huishoudens..

KPN mocht niet op het netwerk van ziggo, maar moest wel haar netwerk openstellen voor Ziggo bellen, tegen kostprijs.. (let wel kostprijs berekend zonder investeringen)
Erik9400
0
nu nog sandd toegang geven tot brienbussen post nl en dan kunnen post postbodes ook wel even hun post bezorgen
elschenk
0
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links