Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Commerzbank past niet in ING-strategie'

Gepubliceerd op 17 april 2019 10:07 | Views: 5.619

COMMERZBANK AG 29 mei

3,51 -0,23 (-6,07%)

ING 29 mei

5,81 -0,24 (-3,95%)

AMSTERDAM (AFN) - Een eventueel fusie van Commerzbank en ING zou niet passen in de onlangs gepresenteerde strategie van ING. Dat schrijven kenners van KBC Securities in een reactie op het bericht in Duitse media over een mogelijk samengaan van de banken.

Volgens het Duitse Manager Magazin zou ING de hand hebben uitgereikt naar Commerzbank. ING-topman Ralph Hamers zou de toenadering hebben geïnitieerd, maar collega Martin Zielke van Commerzbank zou formele gesprekken hebben afgewezen. Ook zou ING bij de Duitse overheid hebben aangeklopt met zijn plan, waardoor mogelijk meer banen behouden worden dan wanneer Commerzbank en Deutsche Bank samen zouden gaan. Die gesprekken lopen momenteel.

Volgens KBC is het moeilijk om aan te nemen dat ING, net als andere partijen, zou loeren op een deal met Commerzbank. Tijdens de laatste beleggers- en investeerdersdag zou ING juist qua investeringen mikken op innovatie en het omlaag brengen van de kosten. Een overname van Commerzbank zou haaks staan op die strategie, aldus de kenners. KBC zegt voorlopig maar niet te veel aandacht aan de berichtgeving te zullen schenken.

KBC handhaafde zijn advies accumulate en verlaagde het koersdoel met 0,50 euro tot 13 euro. Het aandeel ING noteerde woensdag omstreeks 09.50 uur 0,4 procent lager op 12 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING 65% zegt kopen 20 stemmen
COMMERZBANK AG 88% zegt verkopen 8 stemmen

Gerelateerd

COMMERZBANK AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ING Groep

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Gaston Lagaffe 17 april 2019 13:59
    Commerzbank is in Duitsland behoorlijk groot in kredietverlening aan bovenkant middenbedrijf. Dit past goed bij de funding van particulier creditgeld via ING- DIBA. Op zich zit hier wel logica in. Het kantorennetwerk zal wel ingeperkt gaan worden. Zou geen grote fan van een overname zijn maar op termijn zou dit geen slechte zet kunnen zijn. Een eventuele overname is wel wat aan de grote kant. Misschien verstandig snel iets door te verkopen ?
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare