Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Consumententak drukt omzet TomTom

Gepubliceerd op 17 apr 2018 om 07:36 | Views: 6.717

TomTom 21 okt

9,88 +0,09 (+0,90%)

AMSTERDAM (AFN) - Navigatiedienstverlener TomTom heeft in het eerste kwartaal van dit jaar zoals verwacht de omzet verder zien dalen, onder druk van de afzwakkende verkoop bij zijn consumententak. Daar daalden de opbrengsten met ruim een kwart. Wel zaten de opbrengsten van dienstverlening aan de auto-industrie duidelijk in de lift.

De totale omzet daalde met 10 procent tot 191,8 miljoen euro. De consumententak van TomTom was goed voor ruim 69 miljoen euro aan opbrengsten, tegenover bijna 96 miljoen een jaar eerder. Het onderdeel Automotive was goed voor 11 procent meer omzet. Deze divisie bracht bijna 50 miljoen euro in het laatje.

Verder zag TomTom de omzet bij Telematics stijgen. De divisie die zich onder meer bezig houdt met voertuigvolgsystemen was goed voor 42,8 miljoen euro omzet, 7 procent meer dan een jaar eerder. TomTom Enterprise behaalde ruim 30 miljoen euro omzet.

Vanwege de moeilijkheden bij het consumentenonderdeel gaf TomTom eerder al aan dat de omzet dit jaar zal zakken naar circa 800 miljoen euro, van 903 miljoen euro in 2017. Aan die verwachting werd niet getornd.

Onder de streep resteerde een winst van 6,4 miljoen euro. Daarmee schreef het bedrijf, anders dan een jaar eerder, zwarte cijfers. TomTom wist onder meer de marges op te voeren, waarbij kosten voor onder meer onderzoek, ontwikkeling, marketing, verkoop en andere administratieve lasten lager uitvielen. Het bedrijfsresultaat (ebitda) kwam uit op 44 miljoen euro, hetgeen een stijging met 10 miljoen euro betekende.

Topman Harold Goddijn sprak in een toelichting van een ,,solide" begin van het jaar. Hij benadrukte dat TomTom momenteel 70 procent van zijn omzet haalt uit data, software en diensten, wat goed nieuws is voor de marges.

In de handelsupdate werd met geen woord gerept over de toekomst van de consumententak van TomTom. Onlangs doken er geruchten op dat TomTom een adviseur had ingehuurd om op zoek te gaan naar mogelijke kopers. Dat werd destijds ontkend door Goddijn.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
TomTom 61% zegt kopen 23 stemmen

Gerelateerd

TomTom

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
27 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
lodewijk70
0
Consumentendivisie wordt uitgemolken en verder niet meer in geinvesteerd. Gelukkig gaat het met automotive en telematics boven verwachting goed. Dat is de toekomst van TT.
Boerenverstand
0
quote:

Slick Sloddervos schreef op 17 apr 2018 om 09:07:


Een fijne plus op het koersbord. Kan het Dotan/TomTom trollenleger nu weer in z'n hok?


Dotan :):)
Lionel50045254
0
straks sluiten we nog in het rood, zou niet de 1ste keer zijn. Gebeurde met 1 van die bouwers ook Uiteindelijk is de prijsverhouding nog steeds veel te hoog.
TA=verlies
0
In het artikel staat wel degelijk iets over de marges. De tom Tom fanclub leest gewoon wat ze willen lezen. Past het niet goed in het straatje, dan gaan ze los op iex. Maar snap het wel, ooit flink ingestapt, nooit dividend gekregen en verkopen met winst geen mogelijkheid. Dan maar iex de schuld geven, is al jaren zo, het wordt eentonig....
Neusje
0
Rare tendentieuze kop van een artikel. De consumententak genereert gewoon omzet, alleen minder dan voorheen. Geen verrassing. Het drukt de omzet helemaal niet. Geen enkel horloge zorgt ervoor dat andere delen van TT minder omzet draait.

Wel grappig dat men hier verwezen wordt naar een ander betaald deel van IEX om een goed artikel te kunnen lezen. Maar goed, we mogen blij zijn begrijp ik dat we incomplete stemmingmakerij mogen lezen. Dat hebben we in andere landen niet.
Petra 60
0
quote:

Neusje schreef op 17 apr 2018 om 13:19:


Rare tendentieuze kop van een artikel. De consumententak genereert gewoon omzet, alleen minder dan voorheen. Geen verrassing. Het drukt de omzet helemaal niet. Geen enkel horloge zorgt ervoor dat andere delen van TT minder omzet draait.

Wel grappig dat men hier verwezen wordt naar een ander betaald deel van IEX om een goed artikel te kunnen lezen. Maar goed, we mogen blij zijn begrijp ik dat we incomplete stemmingmakerij mogen lezen. Dat hebben we in andere landen niet.


Beursduivel.be
Dan naar forum, dan naar Tom Tom
holenbeer
0
quote:

LBL LM schreef op 17 apr 2018 om 08:11:


Hallo kleuters,

IEX heeft een prachtig medium, dat heet Premium en daar schrijven ze altijd hele mooie inhoudelijke gefundeerde stukken. Als je daar een abonnement op neemt, zal je vermoedelijk in de loop van de dag een keurige analyse kunnen lezen. De rest s bijzaak, want uiteindelijk gaat Mr Market over het aandeel en beslist hij of het terecht is dat er beter nieuws geproduceerd moet worden.Dat is nou net de makke: in de loop van de dag. Om half 8 zijn de cijfers bekend en om 9 uur start de handel. In de loop van de dag is mosterd na de maaltijd. Net als het IEX-krantje, prima stukken, maar weken later dan dat je hier op de forums dezelfde info leest. Sterker, de forums worden deels gekopieerd en op papier verspreid.
27 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links