Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Esperite verwacht flink hogere omzet

ZUTPHEN (AFN) - Esperite verwacht dat de omzet dit jaar met 30 procent kan groeien tot 36 miljoen euro. Dat maakte het stamcel- en geneticabedrijf dinsdag bekend.

Volgens Esperite, het voormalige Cryo-Save, zal dit jaar sprake zijn van groei bij de stamcelactiviteiten en bij de divisie Genoma. In 2014 werd door het bedrijf een omzet behaald van 27,6 miljoen euro, tegen 29,8 miljoen euro een jaar eerder. Het onderliggende nettoresultaat bedroeg 3,3 miljoen euro negatief, tegen 2,4 miljoen euro negatief in 2013.

Esperite behaalde een onderliggend bedrijfsresultaat (ebitda) van 0,6 miljoen euro negatief, tegen zo'n 0,5 miljoen euro negatief een jaar eerder. Het onderdeel Cryo-Save zag dit resultaat uitkomen op 0,5 miljoen euro, Genoma op 0,6 miljoen euro en dissonant The Cell Factory op 0,5 miljoen euro negatief.

Amar

Dinsdag kwam ook naar buiten dat topman Frédéric Amar via zijn vennootschap Salveo een financieringsbelofte heeft gedaan van maximaal 2 miljoen euro. Deze optie kan uitgeoefend worden als Esperite binnen een jaar na de goedkeuring van de jaarrekening niet in staat blijkt om zijn activiteiten te financieren en dat andere bronnen om aan geld te komen niet beschikbaar zijn.

Esperite gaf verder aan dat in de komende weken belangrijke nieuwe aankondigingen naar buiten zullen worden gebracht, zonder deze te concretiseren.

Het aandeel Esperite noteerde dinsdag omstreeks 9.25 uur 6,4 procent lager op 3,11 euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.