Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Corbion en Total samen in bioplastics

Gepubliceerd op 16 november 2016 07:18 | Views: 5.470

Corbion 27 nov

42,70 +1,20 (+2,89%)

Total 27 nov

37,70 +0,34 (+0,90%)

PARIJS (AFN) - Total en Corbion bundelen hun krachten met het oog op de ontwikkeling van bioplastics. Dat werd woensdag bekendgemaakt. De twee richten een samenwerkingsverband op, waarin ze allebei een belang van 50 procent hebben, voor de productie en marketing van polymelkzuur (PLA).

Dat werd woensdag bekendgemaakt. Total en Corbion gaan een PLA-polymerisatiefabriek bouwen met een capaciteit van 75.000 ton per jaar op de locatie van Corbion in Thailand. Op deze locatie bevindt zich al een productie-eenheid voor lactide (PLA-monomeer), die onderdeel zal worden van de joint venture. Corbion levert het melkzuur dat noodzakelijk is voor de productie van PLA en lactide.

De nieuwe onderneming wordt gevestigd in Nederland en de start van de bedrijfsactiviteiten is voorzien voor het eerste kwartaal van 2017, onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders. PLA is een snelgroeiend segment in de polymerenmarkt met naar schatting een gemiddelde jaarlijkse groei van 10 procent tot 15 procent tot 2025, aldus Corbion en Total in een gezamenlijke verklaring.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Corbion 67% zegt kopen 3 stemmen
Total 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare