Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Orderboek springt eruit bij cijfers ASML'

Gepubliceerd op 16 okt 2019 om 08:48 | Views: 8.514

ASML 17:39

242,80 -1,85 (-0,76%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Bij de kwartaalcijfers van chipmachinefabrikant ASML springt vooral de waarde van het orderboek eruit. Volgens analist Jos Versteeg van InsingerGilissen wijst groei in bestellingen op vertrouwen onder chipmakers.

De ontwikkeling van het orderboek toont volgens Versteeg aan dat chipbedrijven niet de boot willen missen in de opmaat naar de inzet van 5G-technologie op grote schaal. Die ontwikkeling stuwt de vraag naar halfgeleiders. InsingerGilissen hanteert voor ASML een buy-advies.

Ook analisten van KBC Securities noemen de sterke toename van het orderboek voor met name EUV-machines een verrassing. Zij concluderen dat de chipmachinemaker een goed 2020 tegemoet gaat en denken ook hun verwachtingen voor heel 2019 naar boven bij te moeten stellen. KBC heeft een buy-advies voor ASML.

Buy-advies ING

ING is eveneens positief, maar vindt de omzetprognose van ASML voor het vierde kwartaal wel een tikkeltje tegenvallen. Dit heeft er mee te maken dat werk voor twee EUV-machines is uitgesteld naar volgend jaar. De analisten van ING handhaven hun buy-advies, met een koersdoel van 230 euro.

Bij Citigroup zijn de marktvorsers wat minder positief. De pijplijn van nieuwe orders is dan wel robuust, maar verder waren de resultaten in het kwartaal grotendeels in lijn met de verwachtingen. De analisten wijzen op de toon over de verwachtingen voor 2020 die vol vertrouwen, maar weinig concreet is. Citi verwacht dat er wat winstnemingen komen naar aanleiding van de kwartaalcijfers.

Het aandeel ASML stond woensdag na een klein uur handelen 0,2 procent lager op 242,75 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
ASML 82% zegt kopen 17 stemmen

Gerelateerd

ASML Holding

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
AnalytischDenker
0

Dat het orderboek er goed uit ziet is klopt en is zeker positief. Er hoort echter wel een kanttekening bij.

Op basis van het Samsung nieuws van gisteren (als dat bericht correct was) hebben we gezien dat in het orderboek ook orders kunnen staan die pas in 2021 en 2022 uitgeleverd worden. De vraag is dus of klanten van ASML veiligheidshalve eerder bestellen, of dat er daadwerkelijk sprake is van een groeiend orderbedrag.

Correct me if I am wrong.

Toddemij
0
quote:

AnalytischDenker schreef op 16 okt 2019 om 08:58:Dat het orderboek er goed uit ziet is zeker positief. Er hoort echter wel een kanttekening bij.

Op basis van het Samsung nieuws van gisteren (als dat bericht correct was) hebben we gezien dat in het orderboek ook orders staan die pas in 2021 en 2022 uitgeleverd worden. De vraag is dus of klanten van ASML veiligheidshalve eerder bestellen, of dat er daadwerkelijk sprake is van een groeiend orderbedrag.

Correct me if I am wrong.
precies wat ik ook dacht. Specificeer het orderboek in jaren zodat er een beter overzicht is. Dan kun je ook het orderbedrag beter vergelijken met een vorig jaar.
BVibes
0
Dit zijn complexe machines die je niet even besteld en dan over enkele maanden geleverd krijgt; als chipfabrikant moet je anticiperen op marktverwachtingen en tijdig je bestelling inzetten. Of anders wachten op levering terwijl je competitie wel de schaalvoordelen kan inzetten.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links