Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Project Zuidasdok Amsterdam duurder en later

Gepubliceerd op 16 mei 2019 om 15:27 | Views: 3.865

Heijmans 17:35

7,46 -0,05 (-0,67%)

DEN HAAG (ANP) - Er is opnieuw tegenslag voor het omvangrijke bouwproject aan de Amsterdamse Zuidas. De ontwerpfase duurt langer. Ook wordt het bijna 100 miljoen euro duurder dan gepland, laat minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) aan de Tweede Kamer weten. Er wordt gekeken hoe het project kan worden versoberd.

"Door verschillende oorzaken duurt de herijkingsfase langer dan gepland en blijkt het project complexer en risicovoller dan was voorzien", aldus de minister. De herijking is de periode tussen het gunnen van het project aan de aannemer en het begin van de bouw. Bouwers Heijmans, Fluor en Hochtief voeren het project uit. De prognose van de kosten ligt nu op 1,7 miljard euro.

Het gezamenlijk project van het Rijk, de provincie Noord-Holland, Vervoerregio Amsterdam en gemeente Amsterdam zorgt ervoor dat een deel van de ringweg A10 bij de Zuidas onder de grond verdwijnt. Verder wordt de weg verbreed en komen er nieuwe openbaarvervoervoorzieningen. Het moet in 2028 gereed zijn.

Herijking

"De opdrachtgevers vinden de geschetste ontwikkelingen zorgelijk", schrijft Van Nieuwenhuizen. "Daarom is er momenteel intensief bestuurlijk overleg om de situatie te bespreken en te monitoren." Aan de noodzaak van het project twijfelen de opdrachtgevers overigens niet. Het nut en de noodzaak staan "buiten kijf".

De herijking liep al eerder vertraging op. De fase moest voor de zomer zijn afgerond maar die planning staat nu ook "onder druk". Pas wanneer de herijkingsfase is afgerond komt er meer zekerheid over de gevolgen voor de planning en financiën. Het streven is dat rond de zomer duidelijk wordt hoe het verder gaat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Heijmans 57% zegt verkopen 7 stemmen

Gerelateerd

Heijmans

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Leon57
0
En zij trekken zich ook terug want het risico is te groot. Staat zal moeten erkennen dat zij risicodrager zijn ipv risico afwender
Erny
1
Is vaste regel binnen de bouwsector. Alles is uiteindelijk minstens 3 maal duurder en loopt jaren vertraging op.
Japio_
1
quote:

Erny schreef op 16 mei 2019 om 15:37:


Is vaste regel binnen de bouwsector. Alles is uiteindelijk minstens 3 maal duurder en loopt jaren vertraging op.


Zet het afknijpen van de bouw eens af tegen aanbestedingen van ICT projecten waar een blanco cheque zelfs nog geen garantie voor resultaat is.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links