Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'ASML-deal teken marktverbetering'

Gepubliceerd op 15 okt 2019 om 10:05 | Views: 3.280

ASML 14 nov

243,90 -0,50 (-0,20%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De vermeende Samsung-deal die chipmachinemaker ASML zou hebben gesloten, is goed nieuws voor de onderneming. Dat meldt Jos Versteeg van InsingerGilissen in een reactie op het nieuws dat door Herald Business naar buiten werd gebracht. De deal maakt volgens Versteeg ook duidelijk dat de markt voor chips in de lift zit.

Samsung zou volgens de krant een voorlopig contract hebben getekend voor de aanschaf van een vijftien EUV-chipmachines in de komende drie jaar. ASML wilde de deal niet bevestigen. Versteeg zegt dat de deal aansluit op een eerdere deal die ASML sloot met Intel. "Ik ben daar niet verrast door", aldus de analist.

Samsung heeft de EUV-apparaten nodig voor zijn nieuwste sub-10 nanometer chips. Daarbij willen ze zich verzekerd weten van de machines, zeker gelet op de beperkte capaciteit van ASML. ASML stond dinsdag omstreeks 09.45 uur bij de sterkste stijgers in de AEX met een winst van 1,5 procent tot 239,60 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
ASML 86% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

ASML Holding

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links