Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Positieve handelsdag op beurzen Europa

Gepubliceerd op 15 september 2020 17:48 | Views: 1.150 | Onderwerpen: Europa

AEX 18 sep

550,85 -1,63 (-0,30%)

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn dinsdag met winsten gesloten, geholpen door sterke macro-economische cijfers uit China en een onverwachte stijging van het Duitse beleggersvertrouwen. Op het Damrak waren onder meer vastgoedbedrijf Eurocommercial Properties, maritiem oliedienstverlener SBM Offshore en biotechnoloog Kiadis Pharma duidelijke winnaars.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 0,6 procent hoger op 555,95 punten. De MidKap won 0,8 procent tot 816,96 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen stegen tot 1,3 procent.

De kopgroep in de AEX werd gevormd door biotechnologiebedrijf Galapagos en olie- en gasconcern Shell met plussen tot 1,5 procent. Grootste daler in de hoofdindex was ABN AMRO met een min van 2,8 procent. Kredietbeoordelaar Fitch verlaagde zijn oordeel over de kredietwaardigheid van de bank.

In de MidKap was Eurocommercial Properties de grootste stijger met een plus van 6,8 procent dankzij een adviesverhoging door JPMorgan. SBM Offshore volgde met een winst van 5 procent, dankzij het nieuws dat het bedrijf is begonnen met contractonderhandelingen voor een productie- en opslagschip voor het Braziliaanse staatsolieconcern Petrobras om te worden ingezet voor oliewinning voor de kust van Brazilië.

Kiadis Pharma

Kiadis Pharma (plus 10,7 procent) zette de opmars voort. Het biotechnologiebedrijf ontvangt een bedrag van 9,5 miljoen dollar voor de verdere ontwikkeling van een coronamedicijn. Eerder kreeg Kiadis al goedkeuring van de autoriteiten in de VS voor een klinische studie naar behandeling van het coronavirus.

In Stockholm werd Hennes & Mauritz (H&M) bijna 11 procent meer waard. De Zweedse modeketen zag de omzet en winst afgelopen kwartaal dalen doordat winkels wereldwijd hun deuren moesten sluiten vanwege de coronapandemie. Volgens het bedrijf verloopt het herstel echter sneller dan voorzien.

Fiat Chrysler

Fiat Chrysler steeg 9 procent in Milaan en in Parijs won PSA 2,2 procent. De autofabrikanten hebben de afspraken rond hun fusie aangepast om de klappen van de coronacrisis beter op te kunnen vangen. De twee concerns verlagen onder andere het speciale dividend dat aandeelhouders krijgen bij de samensmelting. In Londen klom Ocado 10,7 procent na sterke omzetcijfers van de Britse online-supermarkt.

De euro was 1,1848 dollar waard, tegen 1,1831 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 2,1 procent meer op 38,04 dollar. Brentolie werd 1,8 procent duurder op 40,31 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 67% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Europa

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare