Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Europese beurzen in het groen

Gepubliceerd op 15 september 2020 15:58 | Views: 3.422 | Onderwerpen: Europa

AEX 18 sep

550,85 -1,63 (-0,30%)

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden dinsdag halverwege de middag duidelijk in het groen. Sterke macro-economische cijfers uit China en een onverwachte stijging van het Duitse beleggersvertrouwen boden steun aan de handel. Daarnaast was de blik gericht op de Amerikaanse Federal Reserve (Fed), die dinsdag begint aan zijn tweedaagse beleidsvergadering.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde kort na de opening op Wall Street 0,9 procent hoger op 557,15 punten. De MidKap won 1 procent tot 818,57 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen stegen tot 1,2 procent.

Maaltijdbestelsite Just Eat Takeaway profiteerde van een koopadvies van Citi en stond in de AEX op een winst van 1 procent. Olie- en gasbedrijf Shell was koploper en steeg 2 procent, ABN AMRO stond onderaan met een verlies van 1,7 procent. In de MidKap was vastgoedbedrijf Eurocommercial Properties de grote winnaar met een plus van 6,8 procent dankzij een adviesverhoging door JPMorgan. Beursintermediair Flow Traders sloot de rij met een min van 1,1 procent.

ForFarmers

ForFarmers klom 1,7 procent na een update van de strategie. Het veevoerbedrijf voorziet de komende jaren een verdere groei, zowel op eigen kracht als via overnames, en wil de kosten verlagen. Kiadis Pharma (plus 9,6 procent) zette de opmars voort. Het biotechnologiebedrijf ontvangt een bedrag van 9,5 miljoen dollar voor de verdere ontwikkeling van een coronamedicijn. Eerder kreeg Kiadis al goedkeuring van de autoriteiten in de VS voor een klinische studie naar behandeling van het coronavirus.

In Stockholm werd Hennes & Mauritz (H&M) ruim 11 procent meer waard. De Zweedse modeketen zag de omzet en winst afgelopen kwartaal dalen doordat winkels wereldwijd hun deuren moesten sluiten vanwege de coronapandemie. Volgens het bedrijf verloopt het herstel echter sneller dan voorzien.

Fiat Chrysler

Fiat Chrysler steeg ruim 10 procent in Milaan en in Parijs won PSA 3,3 procent. De autofabrikanten hebben de afspraken rond hun fusie aangepast om de klappen van de coronacrisis beter op te kunnen vangen. De twee concerns verlagen onder andere het speciale dividend dat aandeelhouders krijgen bij de samensmelting. In Londen klom Ocado 7,4 procent na sterke omzetcijfers van de Britse online-supermarkt.

De euro was 1,1876 dollar waard, tegen 1,1831 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,3 procent meer op 37,73 dollar. Brentolie werd 1,1 procent duurder op 40,05 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 67% zegt verkopen 3 stemmen

Gerelateerd

Europa

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare