Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Minder vacatures in eurozone in tweede kwartaal

Gepubliceerd op 15 september 2020 11:06 | Views: 911 | Onderwerpen: Europa

LUXEMBURG (AFN) - Het aantal vacatures in de eurozone is in het tweede kwartaal van 2020 gedaald in vergelijking met een kwartaal eerder vanwege de coronacrisis. Daardoor waren bedrijven meer terughoudend met het aannemen van nieuw personeel.

Het percentage openstaande vacatures kwam uit op 1,6 procent van het totale werkaanbod tegen 1,9 procent in het voorgaande kwartaal, aldus cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. In de dienstensector van het eurogebied stonden de meeste vacatures open met 1,7 procent van het totaal. In de industrie en de bouw ging het om 1,3 procent.

Eurostat maakte verder bekend dat de arbeidskosten per uur in de eurozone in het tweede kwartaal 4,2 procent hoger uitkwamen dan een jaar eerder. In de eerste drie maanden van dit jaar stegen de arbeidskosten met 3,7 procent.

Gerelateerd

Europa

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare