Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Vlaams Mediahuis wil TMG overnemen'

'Vlaams Mediahuis wil TMG overnemen'

AMSTERDAM (AFN) - De Vlaamse krantenuitgever Mediahuis wil de Telegraaf Media Groep (TMG) overnemen. Dat meldde Het Financieele Dagblad (FD) woensdag op gezag van ingewijden. Mediahuis is in Nederland al eigenaar van NRC Media en de Limburgse regionale kranten.

De Belgen zouden bereid zijn 5,25 euro per aandeel op tafel te leggen, de helft meer dan de huidige beurskoers. Daarmee wordt TMG gewaardeerd op 243 miljoen euro. De handel in aandelen TMG is op last van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) stilgelegd. Er volgt een persbericht, bevestigde een woordvoerder, maar verder wilde hij niet op de zaak ingaan. Een zegsman van Mediahuis gaf evenmin commentaar.

TMG is het moederbedrijf van onder meer de dagbladen De Telegraaf en Metro, de regionale krantengroep HDC, websites als Geenstijl en Jaap.nl en puzzeluitgever Keesing. Ook is het mede-eigenaar van radiozenders als Sky Radio en Veronica. De gesprekken met Mediahuis, in eigen land uitgever van Het Nieuwsblad, De Standaard, de Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg, zijn volgens het FD al enkele weken aan de gang.

Belgische handen

Als het tot een overname komt, vallen nog meer Nederlandse dagbladen in Belgische handen. De Persgroep is al eigenaar van het AD, de Volkskrant en Trouw, en bezit daarnaast de regionale kranten die vroeger samen Wegener vormden. In België geeft de concurrent van Mediahuis onder meer Het Laatste Nieuws, De Morgen en De Tijd uit.

TMG is bezig met een forse reorganisatie, waarvan de hoofdlijnen afgelopen zomer bekend werden gemaakt. Door de verschillende bedrijfsonderdelen nauwer te laten samenwerken en te snoeien in onder meer ondersteunende diensten, probeert het bedrijf zich te wapenen tegen de voortdurende daling van de opbrengsten uit advertenties. Vooral bij de gedrukte media doet die zich flink voelen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 14 december 2016 15:00
    quote:

    Bowski schreef op 14 december 2016 14:15:

    Ho ho, dat gaat zo maar niet! Wat vind Kamp hier van?

    Die staat alweer te trappelen om zijn ego te strelen. Hij kijkt nu eerst of er een bevriende ex-ambtenaar bij betrokken is want dat schijnt van groot belang te zijn.

    Mocht dit doorgaan dan krijgen we, de Belgen kennende, in ieder geval een nette en correcte berichtgeving. Zal even wennen zijn.;-)
  2. [verwijderd] 14 december 2016 16:16
    Er was geen handel tot aan het moment bekendmaking, geen spike-je, omzet-piekje, het kan dus wel!

    Natuurlijk zijn er meer Belgische klanten voor NL-koopjes, KPN mag volgen, Kamp heeft zijn afscheid uit de haag reeds bevestigd weken geleden, het vertrek van de man geeft dus openingen.....
  3. forum rang 4 Nel 14 december 2016 16:50
    quote:

    paulta schreef op 14 december 2016 16:16:

    Er was geen handel tot aan het moment bekendmaking, geen spike-je, omzet-piekje, het kan dus wel!

    Natuurlijk zijn er meer Belgische klanten voor NL-koopjes, KPN mag volgen, Kamp heeft zijn afscheid uit de haag reeds bevestigd weken geleden, het vertrek van de man geeft dus openingen.....
    in November zaten er opvallende dagen tussen met veel omzet in het aandeel tegen fors hogere koersen dan de huidige stand!dus dat zijn vaak de signalen dat er partijen zijn die ze evengoed graag wilde en dat is met deze bevestiging wel duidelijk.

    maar was hier al een tijdje spraken van onderwaardering
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links