Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Winstdaling voor verzekeraar NN Group

Gepubliceerd op 14 november 2019 07:31 | Views: 3.715 | Onderwerpen: verzekeringen

NN Group 21 okt

32,54 -0,09 (-0,28%)

DEN HAAG (AFN) - Verzekeraar NN Group (Nationale-Nederlanden) heeft afgelopen kwartaal minder winst in de boeken gezet dan in dezelfde periode vorig jaar. Volgens het concern liep het resultaat bij de levensverzekeringen in Nederland terug. Over de gehele linie ging het wel goed, ondanks het ongunstige renteklimaat.

Het operationeel resultaat zakte tot 453 miljoen euro, van 463 miljoen euro in het derde kwartaal vorig jaar. Het bedrijf wijt dit onder meer aan lagere speciale dividenden bij het Nederlandse levenbedrijf. Onder de streep hield NN Group 515 miljoen euro over, waar een jaar eerder een nettowinst van 788 miljoen euro in de boeken ging. Destijds was er in het nettoresultaat nog een flinke eenmalige bate verwerkt voor de verkoop van voormalig onderdeel ING Life Korea.

Bij het Nederlandse schadebedrijf, de Europese verzekeringentak, Japan Life en de bankactiviteiten werden dit keer wel goede zaken gedaan. In Nederland werden bijvoorbeeld meer hypotheken aan de man gebracht. Volgens het bedrijf was daarnaast sprake van 17 miljoen euro aan verdere kostenbesparingen.

Kabitaalbuffer

De in oktober aangetreden topman David Knibbe zegt dat NN Group gepositioneerd is om de lage rentes in de markt aan te kunnen. Hij wijst onder meer op de stevige kapitaalbuffer (Solvency II), die verbeterde tot 217 procent.

NN Group heeft daarnaast besloten om met ingang van volgend jaar over te stappen van kwartaal‐ naar halfjaarlijkse rapportage van de resultaten. "Dit past beter bij het langetermijnkarakter van onze activiteiten", aldus de onderneming.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NN Group 78% zegt verkopen 9 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare