Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Optimisme houdt aan op Wall Street'

Gepubliceerd op 14 feb 2019 om 14:52 | Views: 3.395

NY-DJ-Industrial Avg 20 nov

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan donderdag naar verwachting een hogere opening tegemoet. Dit zou de derde dag op rij zijn met groene koersborden op Wall Street. Beleggers verkeren in een optimistische stemming mede door de aanhoudende positieve geluiden rond het oplossen van het Amerikaans-Chinese handelsconflict. Zo zou president Donald Trump bereid zijn de deadline voor een handelsakkoord op te schuiven met zestig dagen. Verder krijgen beleggers een reeks bedrijfscijfers te verwerken.

De Chinese vicepremier Liu He en de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer ronden inmiddels de eerste dag van de onderhandelingen op hoog niveau af in Peking. Een heikele kwestie blijft de wens van de Verenigde Staten dat China de subsidies aan Chinese bedrijven schrapt. De Chinezen willen transparanter zijn over hun subsidies maar weigeren vooralsnog om verder dan dat te gaan.

Trump houdt de financiële markten in spanning. Hij moet voor vrijdag besluiten of hij zijn handtekening onder het akkoord over de financiering van de Amerikaanse overheid gaat zetten. Volgens de perssecretaris van het Witte Huis is Trump ,,niet helemaal tevreden'' met de deal, maar wacht hij met zijn beslissing totdat alle details op papier staan.

Coca-Cola

De Amerikaanse producent van netwerkapparatuur Cisco Systems opende de boeken. Het bedrijf boekte een stevige omzetgroei en kondigde een hoger dividend en een aandeleninkoopprogramma aan. De verzekeraar American International Group (AIG) hield voor het tweede kwartaal op rij een verlies onder de streep.

Coca-Cola wist in het afgelopen jaar vier keer meer winst te behalen vergeleken met een jaar eerder. De frisdrankreus sleet zijn drankjes voor hogere prijzen en profiteerde van de populariteit van suikervrije frisdrank. Het Canadese Bombardier rapporteerde een hoger nettoresultaat maar de opbrengsten waren slechter dan de marktverwachtingen. Ook de in New York genoteerde voetbalclub Manchester United kwam met cijfers.

China

Op macro-economisch vlak vielen de Chinese handelscijfers uit hoger dan verwacht. De Chinese export nam fors toe in de afgelopen maand, tegen een krimp in december. Marktpartijen reageren verder op cijfers over winkelverkopen, producentenprijzen en uitkeringsaanvragen in de VS.

De Dow-Jonesindex eindigde woensdag 0,5 procent hoger op 25.543,27 punten. De brede S&P 500 won 0,3 procent tot 2753,03 punten en de technologiebeurs Nasdaq klom 0,1 procent tot 7420,37 punten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
NY-DJ-Industrial Avg 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Jopie1962
0
Uhhh ... het zal wel aan mij liggen, maar de futures knallen in het rood, dus of het nou zo positief opent ...
Maros
0
Oke, idd wat een vreemde ontwikkeling dan...…
Komt er nog een correctie op het artikel want het is gewoonweg een rukbeursdag !!!!
spaceforce
0
Wat een lullo zijn ze...opent in groen...zien die lullo’s niet dat dow in dikke vette rood opent. Wat een faker is degene die heeft geschreven dat dow in groen opent.
havik of duif
0
Wat een drukte allemaal, het komt maar zelden voor dat de beurs vier dagen achter elkaar groen is dus stond het gisteren al vast dat we vandaag en ook morgen een rode dag hebben. Dus je had het kunnen weten!!!
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links