Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wall Street weer op winst

Gepubliceerd op 14 feb 2018 om 19:44 | Views: 2.229

NY-DJ-Industrial Avg 20 nov

24.465,64 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden woensdag tijdens de middaghandel in New York weer op winst, na verliezen eerder op de dag. Beleggers lijken hun eerdere rentezorgen vanwege de nieuwe inflatiecijfers weer van zich af te hebben geschud.

De Dow-Jonesindex noteerde omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,6 procent hoger op 24,793 punten. Aan het begin van de handel stond de toonaangevende graadmeter nog met een zelfde percentage in het rood. De brede S&P 500 kreeg er verder 1,1 procent bij op 2691 punten en technologiegraadmeter Nasdaq won 1,4 procent tot 7113 punten.

Eerder op de dag veerden de beurzen in Europa ook al op na een kortstondige dip. De inflatie in de VS kwam in januari iets hoger uit dan kenners hadden voorzien. Beleggers schrokken daarvan aangezien de inflatie erg belangrijk is voor het rentebeleid van de Federal Reserve. De recente onrust op de beurzen hing ook grotendeels samen met de vrees voor een sterker stijgende inflatie, wat weer kan leiden tot meer renteverhogingen.

Goldman Sachs

Het herstel op de beurs werd onder meer gedragen door financiële fondsen als Goldman Sachs en JPMorgan Chase. Zij behoorden met plussen van dik 2 procent tot de sterkste stijgers in de Dow. Banken zouden juist kunnen profiteren van een hogere rentestand.

Ook Netflix speelde zichzelf in de kijker door een bericht dat het bedrijf een bekende Hollywood-producent heeft binnengehaald voor het maken van nieuwe series. Het aandeel ging zo'n 4 procent omhoog.

Fossil Group

Horlogemaker Fossil Group maakte verder een enorme koerssprong. Het aandeel veerde ruim 72 procent op na beter dan verwachte cijfers. Ook Chipotle Mexican Grill deed het goed, met een plus van bijna 14 procent. De restaurantketen heeft een nieuwe topman benoemd, Brian Niccol. Hij is afkomstig van de keten Taco Bell van rivaal Yum Brands, ook moederbedrijf van Kentucky Fried Chicken en Pizza Hut.

Beleggers waren minder tevreden over de resultaten van aanbiedingensite Groupon. Die verloor dik 11 procent aan beurswaarde. Andere bedrijven die de boeken openden waren hotelketen Hilton Worldwide en bierbrouwer Molson Coors Brewing. Die wonnen elk meer dan 4 procent.

De euro was 1,2426 dollar waard, tegen 1,2414 dollar bij het Europese slot eerder op de dag. Een vat Amerikaanse ruwe olie kostte 1,3 procent meer op 59,97 dollar. Brentolie steeg 1,6 procent in prijs en werd verhandeld voor 63,69 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
NY-DJ-Industrial Avg 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links