Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Geplaagd Norwegian Air stopt met lange vluchten

Gepubliceerd op 14 januari 2021 10:44 | Views: 1.699

Air France-KLM 15 jan

5,08 +0,02 (+0,32%)

OSLO (ANP/BLOOMBERG) - De Noorse prijsvechter Norwegian Air stopt met zijn langeafstandsvluchten. De financieel geplaagde onderneming keert terug naar wat het voorheen deed met het aanbieden van louter korte vluchten. De wijziging in aanbod maakt deel uit van de reorganisatie om het bedrijf overeind te houden.

De Scandinavisch maatschappij wil met zo'n vijftig tot zeventig toestellen op de Europese markt actief blijven. Norwegian wil nog eens 5 miljard Noorse kroon (486 miljoen euro) ophalen bij beleggers via een claimemissie, een onderhandse plaatsing van aandelen en een hybride vorm.

De maatschappij vroeg eind vorig jaar een vorm van faillissementsbescherming aan voor twee dochterondernemingen in Ierland, waar zijn vliegtuigen staan gestald. De stap volgde op de weigering van de Noorse regering om de Norwegian verdere overheidssteun te geven.

Met de beschermingsconstructie kan de budgetvlieger ingrijpend reorganiseren om de coronacrisis door te komen, terwijl de Ierse rechtbank het bedrijf beschermt tegen schuldeisers. In de tussentijd staat het bedrijf voor de opgave zijn schuldenberg te verkleinen. Het bedrijf hoopt de transformatie naar een levensvatbare luchtvaartmaatschappij volgende maand te voltooien.

De maatschappij groeide de voorbije jaren snel uit tot prijsvechter op langeafstandsvluchten, maar liet de schulden daarbij hard oplopen. Daarbovenop leed het bedrijf tussen sinds 2017 telkens verlies. De crisis maakte de situatie voor de Noren er niet beter op.

Tientallen maatschappijen wereldwijd hebben overigens al een faillissementsbescherming aangevraagd. Dit omdat door de coronacrisis de vraag naar vliegtuigtickets ineen is gestort.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM 67% zegt verkopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare