Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Coca-Cola investeert in recycle start-up

Gepubliceerd op 13 december 2018 14:19 | Views: 1.426 | Onderwerpen: levensmiddelen

Coca-Cola Company 22 jan

48,49 -0,46 (-0,94%)

EINDHOVEN (AFN) - Frisdrankproducent Coca-Cola steekt geld in de Eindhovense start-up Ioniqa. Doel van de investering is om het recyclen van PET-plastic te bevorderen. Financiële details brachten de partijen niet naar buiten.

Ioniqa, een bedrijf dat voortkwam uit de Technische Universiteit Eindhoven, ontwikkelde een technologie waarmee PET-plastic weer kan worden omgezet in zuivere grondstoffen. Zelfs gekleurd materiaal kan zo hergebruikt worden. Uiteindelijk is het doel om gerecycled materiaal ook te gebruiken voor de flessen van Coca-Cola. De frisdrankreus wil tegen 2030 zeker de helft van zijn verpakkingen uit gerecycled materiaal hebben vervaardigd.

Eerder maakte ook verzorgings- en levensmiddelenconcern Unilever al bekend met Ioniqa in zee te gaan. Unilever wil dat al zijn plastic verpakkingen in 2025 herbruikbaar, recyclebaar of composteerbaar zullen zijn. Op dit moment wordt in Nederland gebouwd aan een recyclingslocatie met een capaciteit van 10.000 ton die in 2019 operationeel moet zijn.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Coca-Cola Company

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare