Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Verdeeld slot Wall Street

Gepubliceerd op 13 sep 2019 om 22:30 | Views: 3.513

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag verdeeld gesloten. Beleggers waren voorzichtig optimistisch gestemd over ontwikkelingen aan het handelsfront. Ook kwamen er sterke cijfers over de Amerikaanse detailhandelsverkopen. Zwaargewicht Apple stond echter onder druk na een negatief analistenrapport.

De Dow-Jonesindex sloot 0,1 procent hoger op 27.219,52 punten. De breder samengestelde S&P 500 zakte 0,1 procent tot 3007,39 punten. Technologiebeurs Nasdaq verloor 0,2 procent tot 8176,72 punten.

Na de rentestap van de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag wordt ook in de Verenigde Staten gerekend op een nieuwe renteverlaging door de Amerikaanse koepel van centrale banken. De Federal Reserve vergadert volgende week over zijn monetaire beleid.

Trump

De Amerikaanse president Donald Trump liet weten open te staan voor een tijdelijke handelsdeal met China. Daarbij kunnen nieuwe importtarieven worden uitgesteld en bestaande heffingen mogelijk zelfs worden geschrapt. Verder liet het Chinese ministerie van Handel weten binnenkort Chinese bedrijven aan te moedigen om Amerikaanse landbouwproducten als soja en varkensvlees te kopen. Dat zou een handreiking zijn voordat volgende maand weer wordt onderhandeld over handel.

De detailhandelsverkopen in de VS stegen in augustus sterker dan verwacht. De Universiteit van Michigan kwam nog met een voorlopige raming over het consumentenvertrouwen in september. Die steeg na in augustus nog naar het laagste niveau in drie jaar te zijn gezakt.

Apple

Apple leverde 1,9 procent in. Een analist van Goldman Sachs concludeerde dat Apple's nieuwe tv-dienst op het resultaat zal drukken. Het aandeel herstelde een beetje nadat Apple dat weersprak.

Elektriciteitsbedrijf PG&E bereikte een akkoord over de betaling van 11 miljard dollar om schade door bosbranden te schikken. De bosbranden in de Amerikaanse staat Californië ontstonden door apparatuur van PG&E, dat door de kwestie in de financiële problemen raakte. PG&E steeg bijna 11 procent na het akkoord.

Broadcom

Broadcom zakte 3,4 procent. De omzet steeg in het afgelopen kwartaal, maar de nettowinst daalde. De chipfabrikant hield vast aan zijn omzetverwachting voor het gehele boekjaar. In juni werd de omzetprognose neerwaarts bijgesteld.

De euro was 1,1076 dollar waard, tegen 1,1075 dollar eerder op de dag bij het sluiten van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie zakte 0,3 procent in prijs tot 54,94 dollar. Brentolie werd 0,2 procent goedkoper op 60,26 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
jan de vakman
1
de wedstrijd aex-jan de vakman is van de week geeindigd in een overwinning van jan, het werd 6-1 in het voordeel van die ouwe rauwe bouwvakker
,besi was de middenspits en scoorde +7,33%,aperammetje was de rechtsbuiten en scoorde+7,26%,ik dacht zo dat mijn topdividenders van de beurs het weer fabelachtig goed deden,dat komt natuurlijk voor een heel deel door china,die 1 en andermaal aangeeft,af te willen van dat idiote handelsdrama en daar een paar stevige positieve voorzetten voor gaven.
van die langpoot aan de overkant van de grote plas beginnen zijn topceo's behoorlijk zenuwachtig te worden en ook de amerikaanse burgers beginnen die stomme capriolen van dagobert trumpie spoegzat te worden,dat is denk ik de reden dat lange flip ook toeschietelijker begint te worden en zijn zandtherapie niet meer toepast.
dat moet ook wel, want dat eendje heeft bij dalm voor een zware ramp gezorgd,de prijzen zijn dermate hard onderuit gegaan,dat alleen een propvolle auto nog iets opbrengt,er is 1 klein lichtpuntje;koper stijgt in prijs,dat kon wel eens een voorbode zijn van licht aan het eind van de tunnel.
arcelor staat de laatste weken volledig haaks op dalm,al 3 weken staat hij op plaats 1 in de weekstaten,van de week maar eventjes +12,4%,morgen gaan we hem nog meer omhoog pluggen,ook hebben we gezien dat de spoorstaven van de betuwelijn kas versleten zijn,dus mittal kan weer vele tonnen leveren!!
op de rustdag genieten van het heerlijke aloude schatrijke Woord,vanavond las ik dat het rijk van het Woord,de HEERE JEZUS alle wereldrijken zal verpulveren en zelf tot in alle eeuwigheid zal regeren,onder deze Koning is het heerlijk om te dienen!!
maandag hoop ik dat naast china,die lange ook nadrukkelijker aan een positieve oplossing van zijn drama gaat werken,dan geef ik mittal een koersdoel van 20E,apertje 30E en mijn Buitengewone Exxelente Superieure Idool 40E!! Sjaloom!!!
Beperktedijkbewaking
0
"... om dat sy siende niet en sien, ende hoorende niet en hooren, noch oock verstaen.
(Matth.13:13)
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links