Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'AEX opent licht lager'

'AEX opent licht lager'

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse effectenbeurs opent woensdag naar verwachting licht lager. Ook de andere Europese aandelenmarkten zullen met kleine verliezen beginnen. Beleggers lijken wat gas terug te nemen na de sterke opmars in de afgelopen dagen.

Op het Damrak kondigde verzekeraar ASR aan de Nederlandse activiteiten van zijn Italiaanse branchegenoot Generali over te nemen. De overname kost ASR in totaal zo'n 200 miljoen euro. Generali Nederland was vorig jaar goed voor een omzet van 379 miljoen euro.

Supermarktconcern Ahold Delhaize heeft 750 miljoen euro opgehaald met een nieuwe obligatie met een looptijd van zeven jaar. De leningen hebben een jaarlijkse coupon van 0,875 procent en werden geplaatst bij een brede groep institutionele beleggers in Europa. Het was volgens Ahold Delhaize de eerste obligatie die in de markt werd gezet als fusiebedrijf.

Nikkei

In Tokio eindigde de Nikkei 0,5 procent hoger. Het was de derde winstdag op rij voor de Japanse aandelenbeurs. In Taiwan en Hongkong stonden de toeleveranciers van Apple onder druk na de presentatie van de nieuwe iPhones van het Amerikaanse technologiebedrijf.

De Europese beurzen sloten dinsdag overwegend hoger. De AEX-index klom 0,5 procent tot 526,58 punten en de MidKap kreeg er 0,7 procent bij op 815,71 punten. Frankfurt en Parijs stegen tot 0,6 procent. De Londense beurs zakte 0,2 procent.

Wall Street

Ook Wall Street ging licht vooruit. De Dow-Jonesindex eindigde 0,3 procent hoger op 22.118,86 punten. De brede S&P 500 en technologiebeurs Nasdaq klommen ook 0,3 procent en tikten nieuwe recordstanden aan.

De euro was 1,1978 dollar waard, tegen 1,1967 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse ruwe olie werd een fractie duurder op 48,24 dollar. Brentolie kostte 0,2 procent minder op 54,18 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 07 mei Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 07 mei Slotcall: AEX eindigt boven 900 punten, maar Exor feest niet mee 1

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. down 13 september 2017 09:37
    Tja,,,,,het is woensdag en dat betekent daldag gehakt vrije dag en winderige dag die roet in het eten gooit na de opmars van de aex die dat heel vaak op woensdag laat zien Vandaag is het zeer stormachtig en de paraplu die helpt al helemaal niet.. Dus blijf binnen als je er niet uit moet
    Op deze beursdag is het oppassen geblazen want je zit er zo weer naast als je nu iets koopt omdat het weer humeur ook doorwerkt op de belegger!!!!!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links