Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nikkei stijgt tot hoogste niveau in 6 maanden

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is donderdag met een stevige winst gesloten en bereikte het hoogste niveau in zes maanden tijd. Beleggers trokken zich op aan de hogere slotstanden op Wall Street. Vooral de Japanse chipbedrijven waren in trek in navolging van de flinke koerswinsten onder Amerikaanse branchegenoten. De andere beursgraadmeters in de Aziatische regio lieten een gemengd beeld zien.

De Nikkei in Tokio eindigde 1,8 procent in de plus op 23.249,61 punten en tikte de hoogste stand sinds 21 februari aan. De Japanse beurs is daarmee vrijwel volledig hersteld van de koersval die werd veroorzaakt door het uitbreken van het coronavirus. De chipbedrijven Tokyo Electron en Murata Manufacturing behoorden tot de kopgroep met winsten tot ruim 3 procent. Ook techinvesteerder SoftBank (plus 3,7 procent) en technologieconcern Sony (plus 2,8 procent) deden goede zaken.

In Shanghai noteerde de hoofdindex tussentijds 0,5 procent hoger en de Hang Seng-index in Hongkong bleef vrijwel vlak. Tencent daalde ruim 1 procent in Hongkong. Het Chinese techbedrijf boekte in het afgelopen kwartaal meer winst dan verwacht. Beleggers bleven echter voorzichtig vanwege het aanstaande verbod van de populaire app WeChat van Tencent in de Verenigde Staten. De Kospi in Seoul klom 0,6 procent en de All Ordinaries in Sydney zakte 0,9 procent. In Australië steeg de werkloosheid in juli tot 7,5 procent. Dat is het hoogste niveau in 22 jaar.

Lees over dit aandeel ook

  1. 13 feb Japanse beurs stoomt omhoog
  2. 25 okt Japanse beurs test belangrijk vangnet

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TOKYO-Nikkei 225

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links