Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Carlyle onderzoekt opsplitsing Nouryon'

Gepubliceerd op 13 juni 2019 19:23 | Views: 2.130

DSM 05 jun

118,10 -2,10 (-1,75%)

LONDEN (AFN) - De zout- en chlooractiviteiten van Nouryon, de voormalige speciaalchemietak van AkzoNobel, worden mogelijk zelfstandig naar de beurs gebracht. Dat heeft topman Charlie Shaver gezegd in een interview met persbureau Bloomberg in Londen.

Investeerder Carlyle, die de onderneming vorig jaar voor ruim 10 miljard euro inlijfde, is momenteel aan het uitzoeken of zo'n afsplitsing en beursgang interessant zouden zijn. De resterende activiteiten van Nouryon zouden later dan eveneens naar de beurs gebracht kunnen worden. Carlyle bekijkt daarnaast nog meerdere opties.

Het is niet voor het eerst dat er gesproken wordt over een mogelijk terugkeer naar de beurs van Nouryon. Shaver stelde direct na afronding van de overname door Carlyle al dat het voor de hand ligt dat de onderneming over drie tot vijf jaar weer terug naar de beurs kan worden gebracht. Dat zou dan waarschijnlijk in de Verenigde Staten gebeuren, zei hij destijds.

Bij Nouryon werken wereldwijd meer dan 10.000 mensen. In Nederland heeft het bedrijf ongeveer 2500 werknemers. De zout- en chlooractiviteiten vormen het bedrijfsonderdeel Industrial Chemicals. Dat is in Nederland gevestigd in Rotterdam, Delfzijl en Hengelo.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DSM 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

DSM Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare