Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ABN AMRO hekkensluiter in rode AEX

Gepubliceerd op 13 mei 2020 09:10 | Views: 5.776 | Onderwerpen: banken

ABN AMRO BANK N.V. 03 jul

7,96 -0,05 (-0,57%)

AEX 03 jul

568,63 -2,12 (-0,37%)

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel ABN AMRO ging woensdag onderuit op het Damrak na een groter dan verwacht kwartaalverlies van de bank. De Europese beurzen stonden eveneens in het rood. Beleggers verwerkten de fors lagere slotstanden op Wall Street, waar de stemming werd gedrukt door de zorgen over een nieuwe besmettingsgolf als de coronamaatregelen in de Verenigde Staten te snel worden versoepeld.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 1,7 procent lager op 511,41 punten. De MidKap daalde 2,1 procent tot 682,72 punten. Parijs en Frankfurt verloren tot 2,1 procent. Londen zakte 1,3 procent na een recordkrimp van de Britse economie van 5,8 procent in maart.

ABN AMRO sloot de rij in de AEX met een min van ruim 6 procent. De bank leed in het eerste kwartaal een nettoverlies van 395 miljoen euro als gevolg van de coronacrisis. Dat was meer dan analisten hadden voorzien. ABN AMRO moest veel geld opzij zetten voor leningen die mogelijk nooit terugbetaald worden. Volgens de onlangs aangetreden topman Robert Swaak is de kern van de bank echter gezond en worden er vooralsnog geen banen geschrapt.

Tie Kinetix

Betaalbedrijf Adyen (plus 1,7 procent) voerde de schaarse stijgers aan bij de hoofdfondsen. Op de lokale markt dikte Tie Kinetix 20 procent aan. Het softwarebedrijf wist de resultaten in de eerste jaarhelft flink te verbeteren. SnowWorld won 1,6 procent. De uitbater van skihallen kende een sterk winterseizoen. Door de sluiting vanwege het coronavirus liep het bedrijf ongeveer 2 miljoen euro aan omzet mis.

In Frankfurt zakte Commerzbank 5 procent. De Duitse bank zette in het eerste kwartaal ook miljoenen euro's opzij voor leningen die mogelijk niet worden terugbetaald. Het financiële concern dook mede daardoor flink in het rood.

TUI

TUI daalde 0,4 procent. De Duitse reisorganisatie wil de kosten met 30 procent verlagen en 8000 banen schrappen om de coronacrisis door te komen. Volgens topman Fritz Joussen is de vraag naar vakanties echter nog steeds erg hoog en is het bedrijf goed gepositioneerd om te profiteren van een herstel in de sector.

De coronacrisis heeft ook een significante impact op de Deense containervervoerder A.P. Møller-Maersk. Door de lockdowns heeft de vraag naar goederen een flinke tik gekregen. Het aandeel verloor 4,5 procent in Kopenhagen.

De euro was 1,0844 dollar waard tegen 1,0868 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1,1 procent tot 25,50 euro. Brentolie kostte 2,3 procent minder op 29,28 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 69% zegt verkopen 16 stemmen
ABN AMRO BANK N.V. 73% zegt verkopen 22 stemmen

Gerelateerd

banken

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ABN AMRO BANK N.V.

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
7 Posts
| Omlaag ↓
 1. wobp 13 mei 2020 09:27
  quote:

  Lepre Chaun schreef op 13 mei 2020 09:11:


  overdreven weer deze koersdaling .

  Rekening houdend met deze bijzondere posten deed de bank het wel beter dan voorzien, meent Jefferies,

  dankzij meevallende fee-inkomsten en doordat de kosten goed onder controle werden gehouden.
  ABN word genationaliseerd binnenkort:)
 2. Pavlov44 13 mei 2020 09:55
  Ben mijn analyse van de beurs steeds meer aan het bijstellen. Heel veel bedrijven zijn al afgestort en zit niet veel neerwaartse rek meer in. Daar is zware economische ellende al ingeprijsd. Men weet dat daar in elk geval niks van verwacht hoeft te worden. Al het FED en ECB geld gaat momenteel op zoek naar sprookjesverhalen en luchtkastelen in de hoop toch nog winst te maken. Daarbij komt het terecht in de bedrijven die handelen in gebakken lucht. Met name softwarebedrijven en dan nog het liefst die bedrijven die niets anders hebben dan software. In de AEX is er maar 1 zo'n aandeel en dat is Adyen. In de USA hebben ze Microsoft Google Facebook die enorm gewogen zijn. Nou ben ik helemaal niet anti-tech maar als de stijging vrijwel geheel leunt op dit soort aandelen dan zit er een bubble aan te komen. Die was er nog niet in mijn ogen want al deze bedrijven zijn goed winstgevend maar je ziet dat het nu de klauwen uitloopt, bijv. met Adyen dat maar blijft stijgen bij duidelijk teruglopende verwachtingen. Het bijgeprinte geld komt terecht bij een zeer select groepje aandelen waar nog sprookjeswaarde aan zit.
7 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare