Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
'Dubbel gevoel bij update Heijmans'

'Dubbel gevoel bij update Heijmans'

AMSTERDAM (AFN) - Het handelsbericht van Heijmans over het eerste kwartaal levert een dubbel gevoel op. Dat stelde ING woensdag. De bank wees op een gunstige gang van zaken bij de onderdelen vastgoed en woningbouw enerzijds en aanhoudende druk op de utiliteitsbouw en infratak anderzijds.

,,Vastgoed en woningbouw deden het goed, met een stijging van het aantal verkochte huizen van 65 procent op jaarbasis. Aan de andere kant horen we inmiddels al jaren dat utiliteitsbouw en infra onder druk staan'', aldus ING.

Heijmans voert een aantal maatregelen door om utiliteitsbouw en infra weer op de rails te krijgen. Het bouwbedrijf verwacht dat de effecten daarvan in de resultaten over de tweede helft van dit jaar terug te zien zijn. ,,Het bedrijf heeft traditioneel gezien doorgaans een zwakke eerste helft, dus met die verwachting kunnen we nog niet zo veel.'' ING heeft een koopadvies voor Heijmans met een koersdoel van 16,25 euro.

Uitdagingen

De Belgische bank KBC denkt dat Heijmans dit jaar ,,enkele uitdagingen'' heeft in de Nederlandse inframarkt. Samen met de verwachte druk op de resultaten bij de Belgische infra-activiteiten zal dat leiden tot een vertraging van het winstherstel bij het bouwbedrijf, meent KBC. ,,Wij denken dat er dit jaar weinig kans is op een sterk herstel van het bedrijfsresultaat (ebit) in de richting van de beoogde margedoelstellingen voor de middellange termijn.'' De bank voorziet een ebit van 14,3 miljoen euro in 2015 en 29,8 miljoen euro volgend jaar.

KBC heeft een hold-advies met een koersdoel van 10 euro.

Kernboodschap

Volgens Rabobank was de kernboodschap van Heijmans dat de woningmarkt en de Duitse activiteiten verbeteren, terwijl de marktomstandigheden voor utiliteitsbouw en infra moeilijk blijven. De gunstige gang van zaken in de huizenmarkt zal opwegen tegen de ,,voorzichtige'' commentaren over met name de inframarkt. Rabo rekent derhalve op een vrij neutrale koersreactie. De bank heeft een koopadvies en een koersdoel van 16 euro.

Om 09.31 uur noteerde Heijmans 0,4 procent lager op 11,75 euro, terwijl de Smallcap-index 0,3 procent steeg.

Lees over dit aandeel ook

  1. Heijmans stelt nieuwe commissaris voor
  2. Heijmans is niet voor niets het best presterende aandeel op het Damrak

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HEIJMANS KON kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.